Dresy Čile pre MS 2010

Brooks MS 2010
Autor: Myso

Po dvanásťročnej prestávke budeme mať možnosť vidieť na majstrovstvách sveta reprezentáciu Čile. Juhoamerická krajina sa na nich predstaví v dresoch menej známej značky Brooks (okrem reprezentácie Čile oblieka aj reprezentačný tím exotickej Srí Lanky). Ako väčšina tímov, aj Čile si predstavovanie svojho tímového oblečenia nechalo na marec. Prezentácia sa konala v hlavnom meste krajiny a okrem hráčskych dresov boli predstavené aj brankárske.

Hlavný dres pozostáva s červených tričiek a tmavomodrých trenírok a bielych, prípadne tmavomodrých štulpní. Na tričku je viditeľný tenký zlatý pás, ktorý sa tiahne od okrúhleho výstrihu smerom ku koncu rukávov. Vľavo pod výstrihom sa nachádza štátna vlajka spolu s nápismi Chile a Federacion de Futbol de Chile. Znak futbalovej federácie je umiestnený na pravom rukáve, logo výrobcu dresov Brooks vpravo pod výstrihom a rovnako na ľavom rukáve. Ďalší nápis Brooks je možné nájsť na zadnej strane tričiek pod číslami.

Náhradný dres je celý biely kombinovaný s červenou. Logo výrobcu Brooks a nápis Brooks sú tentokrát v tmavomodrej farbe.

Brankári budú v Afrike chytať celí v modrom alebo čiernom.

Najväčší úspech dosiahli futbalisti Čile na domácom šampionáte v roku 1962, kedy obsadili tretie miesto. Pri svojich ďalších šiestich účastiach sa dokázali len v roku 1998 prebojovať ďalej zo základnej skupiny. Tento rok im v postupe budú chcieť zabrániť reprezentácie Hondurasu (16. júna), Švajčiarska (21. júna) a Španielska (25. júna).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok