Dresy Kataru pre MS 2022

2022/2023 MS 2022 Nike
Autor: Myso

Do začiatku majstrovstiev sveta zostávajú menej ako dva mesiace a tak je ten správny čas začať so seriálom predstavovania dresov ich všetkých 32 účastníkov. Začíname Skupinou A a organizátorskou krajinou podujatia. Reprezentácia Kataru sa pri svojej premiére medzi svetovou elitou predstaví v oblečení od americkej spoločnosti Nike.

Hlavné dresy sú v tradičnom tmavočervenom prevedení, ktoré dizajnéri americkej spoločnosti označujú výrazom Desert Maroon. Konce rukávov sú biele, doplnené zúbkovaným vzorom prevzatým z katarskej vlajky. Uprostred tričiek nájdeme logo výrobcu, spoločne s kruhovým symbolom reprezentácie. Vzadu pod výstrihom sa nachádza biely nápis krajiny v arabčine. Súpravy kompletizujú tmavočervené trenírky a štulpne.

Náhradné dresy sú biele. V tomto prípade sa nejedná len o prezentáciu ďalšej národnej farby, ale taktiež aj odkaz na dlhoročnú tradíciu lovu perál. Oblečenie navyše zaujme originálnou textúrou v béžovej farbe. Tá reprezentuje piesočnú búrku charakteristickú pre miestne podnebie. Biele tričká majú katarskí futbalisti skombinované s bielymi trenírkami a rovnako sfarbenými štulpňami.

Nové oblečenie katarského národného tímu malo zápasovú premiéru počas tohto mesačných prípravných stretnutí. V nich si zverenci španielskeho trénera Félixa Sáncheza zmerali sily na rakúskych ihriskách s chorvátskym výberom do 23 rokov a reprezentáciou Kanady. Zaujímavosťou je, že v priebehu augusta sa v rámci prípravy na šampionát stretol Katar aj s dvojicou slovenských klubov – TJ Partizán Domaniža a ŠTK 1914 Šamorín.

Najväčším úspechom katarskej reprezentácie je víťazstvo na Ázijskom pohári z roku 2019. Organizátorská krajina sa predstaví v otváracom zápase šampionátu 20. novembra proti Ekvádoru. O päť dní neskôr si domáci výber zmeria sily so Senegalom a boje v skupinách uzavrú katarskí futbalisti 29. novembra proti Holandsku.

Publikované 24. septembra 2022 a zaradené do
2022/2023 MS 2022 Nike

📸 nike.com, instagram.com/qfa a twitter.com/QFA_EN

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok