Čo týždeň dal 30/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Aj keď podľa dátumu vydania sa jedná už o prvý augustový týždenník, jeho témou budú zaujímavosti z posledných júlových dní. Konkrétne sa pozrieme na tímy, ktoré predávajú svoje dresy aj vo verzii bez sponzorov, ukážeme si unikátne brankárske oblečenie z dielne spoločnosti Umbro a predstavíme zaujímavý projekt časopisu o dresoch z Veľkej Británie. Ďalšou z tém bude prehľad partnerov na dresoch Premier League a na záver nebude chýbať ani galéria s množstvom nových kúskov, ktoré boli oficiálne predstavené len v posledných dňoch. Príjemné čítanie!


Dresy bez sponzorov

Možno ste si niekedy povedali, že tento dres by vyzeral veru parádne nebyť toho loga sponzora… Podobné problémy nemusia minimálne v tejto sezóne riešiť fanúšikovia anglického West Ham United a škótskeho Celticu Glasgow. Ich kluby totiž zaradili do predaja aj verzie, na ktorých nenájdeme emblémy stávkových spoločností Betway a Dafabet. Podobne upravené dresy sa predávajú v zahraničí väčšinou len v detských veľkostiach, nakoľko tipovanie a hazardné hry sú určené len pre osoby staršie ako 18 rokov. Pre porovnanie, v našich končinách sa niečo podobné nerieši. Nové biele dresy Trenčína kúpite s logom spoločnosti Tipsport aj v detských veľkostiach, na druhej strane taký Slovan predáva svoje belasé a tmavomodré oblečenie len vo verzii bez emblému stávkovej kancelárie Niké.


Brankárske oblečenie od Umbro

Pred týždňom bola na tomto mieste zmienka o retro kolekcii tímov z Južnej Ameriky, tentokrát prinášame ďalšie parádne oblečenie Umbro vytvorené pre francúzske kluby. Britský výrobca informoval ešte v júni, že nové brankárske dresy tímov SM Caen, En Avant Guingamp a Stade Reims budú inšpirované ikonickými vzormi z oblečenia gólmanov z 90. rokov. Tento týždeň sa prostredníctvom francúzskeho e-shopu Umbro dostali do predaja všetky tri verzie. Ktorý z dresov sa vám páči najviac? Váš názor si rád prečítam v komentároch!


Prvé číslo nového časopisu o dresoch

O príjemnú novinku sa postarali na Britských ostrovoch. Počas minulého týždňa bolo totiž vydané prvé číslo špecializovaného magazínu o futbalových dresoch. Časopis s názvom Kit Magazine si je možné už teraz zakúpiť v elektronickej verzii za 3 £ (v prepočte niečo vyše 3,50 €) a časom sa plánuje aj jeho printová podoba. Podľa slov autorov bude v každom čísle symbolicky jedenásť článkov. Tie tvorí futbalová komunita, ktorú spája obdiv, láska, vášeň a nadšenie pre jednu jedinú vec – futbalové dresy. V prvom čísle je možné nájsť zaujímavosti o oblečení z 80. rokov, drese West Hamu, v ktorom si zahral legendárny Bobby Moore, či pohľad na 26 rokov spolupráce futbalových klubov s bankami a pivovarmi, ktorých logá sú už dnes neodmysliteľnou súčasťou histórie futbalových súprav.

📸 kitmag.co.uk

V Premier League dominujú stávkové spoločnosti

Na zaujímavosť z najvyššej anglickej súťaže upozornili v minulých dňoch aj Andy a Tom z britského projektu The Shirt Union. Všimli si, že takmer polovicu sponzorov na dresoch 20-člennej Premier League tvoria stávkové spoločnosti. Tým robí reklamu až 9 klubov, s trojicou potom nasledujú firmy z automobilového priemyslu (spoločnosť Cazoo zaoberajúca sa kúpou a predajom automobilov a automobilka Lotus) a oblasti finančných služieb (banka Standard Chartered, poisťovňa AIA a finančná spoločnosť American Express). Po dvoch zástupcov majú aerolínie (Etihad Airways a Fly Emirates) a dvadsiatku tímov dopĺňajú ešte tri odvetvia. Technologická spoločnosť Team Viewer, telekomunikačná firma Three a platforma na obchodovanie s akciami FBS.

📸 twitter.com/TheShirtUnion
TímSponzorOdvetvieTímSponzorOdvetvie
ArsenalFly EmiratesaerolínieLiverpoolStandard Charteredfinancie
Aston VillaCazooautomobilyManchester CityEtihad Airwaysaerolínie
BrentfordHollywoodbetsstávkovanieManchester Utd.Teamviewertechnológie
BrightonAmerican ExpressfinancieNewcastleFun88stávkovanie
BurnleySpreadex SportsstávkovanieNorwichLotusautomobily
ChelseaThreetelekomunikácieSouthamptonSportbets.iostávkovanie
Crystal PalaceW88stávkovanieTottenhamAIAfinancie
EvertonCazooautomobilyWatfordStake.comstávkovanie
LeedsSBOTOPstávkovanieWest HamBetwaystávkovanie
LeicesterFBSakcieWolverhamptonManBetXstávkovanie

Nové dresy 30. týždňa

Aj záver júla bol bohatý na predstavovanie nových dresov. Okrem anglických klubov Manchester City a Chelsea, o ktorých už vznikli aj samostatné články, sme sa dočkali napríklad aj nových náhradných dresov Interu Miláno s obrázkom modro-čierneho hada. Okrem toho sa vo veľkom predstavovalo aj v ostatných anglických kluboch, nechýba ale ani oblečenie z Francúzska, Talianska, Nemecka, či Ruska.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok