Tretie dresy FC Barcelona 2019/2020

2019/2020 Liga majstrov Nike Primera Division
Autor: Myso

V priebehu septembra boli oficiálne predstavené aj tretie dresy katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona. 26-násobného španielskeho majstra máme možnosť aktuálny ročník vidieť aj v zelenomodrom oblečení, ktoré je odkazom na sezónu 1996/97, v ktorej klub získal domáci pohár Copa del Rey, aj európsku trofej PVP.

V spomínanom ročníku obliekala Barcelonu talianska spoločnosť Kappa, no retroštýlu ako vystrihnutému z polovice 90. rokov nezostal nič dlžný ani súčasný dodávateľ Nike. Ten na tričká umiestnil véčkový retrovýstrih doplnený červeno-modrým golierikom a klasický vzhľad umocňuje aj použitie staršieho loga, na ktorom okrem tradičnej fajočky nájdeme aj názov americkej spoločnosti. Povrch dresov navyše pokrýva kosoštvorcová textúra vyplnená pruhmi prevzatými z mestského erbu Barcelony.

„Pri pohľade na farbu týchto dresov si okamžite spomeniete na Ronalda, Guardiolu, Stoičkova, či Luisa Enriqueho. Toľko skvelých hráčov! Bude mi potešením nosiť tento dres a priniesť našim fanúšikom radosť z víťazstva doma i v zahraničí,” povedal k novým tretím dresom obranca katalánskeho veľkoklubu Gerard Piqué. Futbalisti Barcelony majú zelenomodré tričká doplnené trenírkami a štulpňami v rovnakej farbe. Na štulpniach nájdeme okrem emblému amerického dodávateľa Nike aj modrý nápis Barça.

Zelenomodré dresy Kappa zo sezóny 1996/97.
Zelenomodré dresy Kappa zo sezóny 1996/97.

***

Okrem hráčskych dresov bolo predstavené aj originálne brankárske oblečenie. Gólmani Barcelony majú k dispozícii žiarivé žlté dresy doplnené tradičnými klubovými farbami, ktorých odtieň je však upravený do belasej a ružovej. Rukávy i zadná časť oblečenia je čierna.

V zápasoch Ligy majstrov si však Marc-André Ter Stegen zachytal v oveľa konzervatívnejšom šedom prevedení tohto brankárskeho modelu, ktoré sme videli aj pri gólmanoch anglickej Chelsea. V španielskych súťažiach chytajú brankári Blaugranas v žltej, tyrkysovej, čiernej, či šedej verzii modelu Nike Promo.

V aktuálnej edícii najprestížnejšej európskej klubovej súťaže dokázala Barcelona vyhrať svoju základnú skupinu F, keď za sebou nechala nemeckú Borussiu Dortmund, taliansky Inter Miláno i českú Slaviu Praha. Katalánsky veľkoklub ešte stihol odohrať aj prvý zápas osemfinále, v ktorom remizoval na pôde SSC Neapol 1:1. Súťaž bola potom prerušená kvôli pandémii vírusu Covid-19.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok