Hlavné dresy FC Barcelona 2019/2020

2019/2020 Nike Primera Division
Autor: Myso

Po článkoch z anglickej Premier League sa presúvame do Španielska. Už takmer pred rokom, začiatkom júna 2019, boli oficiálne predstavené hlavné dresy Barcelony pre sezónu 2019/20. Katalánsky veľkoklub sa tento ročník predstavuje v oblečení, na ktorom chýbajú tradičné pruhy.

Inšpiráciou pre netradičný dizajn, ktorý poznáme najmä z dresov chorvátskej reprezentácie, sa stali ulice mesta Barcelona, ktoré sú popretkávané do tvaru mriežky. Po sezóne 2015/16, kedy boli pruhy na dresoch Blaugranas v horizontálnom prevedení, sa tak jedná o ešte výraznejšiu zmenu, ktorá podľa slov amerického výrobcu Nike predstavuje čerstvé a moderné prevedenie tradičných klubových farieb.

Katalánska vlajka Senyera je tentokrát umiestnená v spodnej časti výstrihu. Barcelona nezmenila ani svojich partnerov. Aj ďalšiu sezónou na jej dresoch nájdeme trojicu Rakuten – Unicef – Beko. Šachovnicové tričká sú doplnené opäť modrými trenírkami. Zmenami prešli oproti minulej sezóne štulpne, ktoré už nie sú pruhované. Tradične im dominuje modrá farba a červenú nájdeme len v ich vrchnej časti.

Barcelona získala v minulej sezóne už svoj 26. ligový titul, keď najvyššiu španielsku súťaž vyhrala s výrazným 11-bodovým náskokom pred Atléticom Madrid. Katalánskemu veľkoklubu sa ale nepodarilo predĺžiť víťaznú šnúru v domácom pohári Copa del Rey, keď vo finálovom zápase v Seville prehral s Valenciou 1:2.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok