Dresy Manchestru City 2019/2020

2019/2020 Dresy Premier League Puma
Autor: Myso

V priebehu augusta odštartovala už aj anglická Premier League a tak je ten správny čas začať s predstavovaním dresov popredných anglických tímov. Dnes štartujeme úradujúcim majstrom, ktorým sa druhú sezónu v rade stal Manchester City.

V Manchestri v lete zmenili dodávateľa, keď americkú spoločnosť Nike nahradila nemecká Puma. Tá pripravila hráčom Citizens nové belasé hlavné dresy, ktoré sú kombinované s fialovou.

Fialová farba bola prítomná na oblečení 6-násobného anglického šampióna už v minulosti, no po prvýkrát je použitá aj na hlavných dresoch. Belasé tričká sú doplnené bielymi trenírkami a bielymi štulpňami s fialovými detailmi.

Náhradné dresy sú čierne a nájdeme na nich belasé, ružové a žlté prvky. Tieto farby neboli zvolené náhodne, reprezentujú farby bývalého slávneho hudobného klubu The Haçienda, ktorý bol na prelome 80. a 90. rokov priam posvätným miestom pre DJ-ov, kapely a ďalších umelcov.

Odkaz na hudobný klub sa nachádza aj na pravom rukáve, ktorý vypĺňa žltý pruh s čiernymi diagonálnymi pruhmi, čo je presne vzor použitý na stĺpoch v legendárnej Haçiende.

V priebehu júla boli uvedené aj tretie dresy, ktoré sú v kombinácii žiarivých farieb – žltej a ružovej. Živé farby majú symbolizovať modernosť samotného klubu, ktorý predvádza atraktívny a útočný futbal na vysokej technickej úrovni.

Partnerom klubu zostáva aj pre nasledujúci ročník letecká spoločnosť Etihad Airways, na ľavom rukáve potom nájdeme emblém kórejského výrobcu pneumatík Nexen Tire. Žlto-ružové tričká dopĺňajú ružové trenírky a žlté štulpne.

Manchester City si v aktuálnej sezóne zahral už aj vo štvrtých dresoch. Tie sú venované 125. výročiu založenia klubu a hráči Citizens si ich obliekli v stretnutí o trofej Comunity Shield proti Liverpoolu. Historické oblečenie prinieslo belasým úspech, keď svojho súpera zdolali 4. augusta 2019 na štadióne Wembley 5:4 na pokutové kopy, keď sa zápas v riadnom hracom čase skončil nerozhodne 1:1.

Dresy majú jednoduchý biely okrúhly výstrih, zakončenia rukávov sú taktiež biele. Na oblečení absentujú emblémy partnerov, pod klubovým znakom je vyšitý nápis symbolizujúci 125. výročie.

Nové dresy dostali aj brankári, ktorí sa predstavia v zelenom, ružovom a žltom oblečení.

 

Ako už bolo spomenuté v článku, Manchester City získal v minulom ročníku svoj šiesty ligový titul. Úspešný ročník na anglických trávnikoch podčiarkol aj ziskom FA Cupu a taktiež aj Ligového pohára EPL. Citizens uvidíme túto sezónu aj v skupinovej fáze Ligy majstrov. V minulej sezóne vypadli vo štvrťfinále s neskorším finalistom Tottenhamom Hotspur.

Tip: Prečítajte si aj o dresoch Manchestru City z predchádzajúcich sezón.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok