Dresy Viktorie Plzeň 2018/2019

2018/2019 Liga majstrov Puma
Autor: Myso

Skupinovú fázu Ligy majstrov si v predchádzajúcej sezóne zahrala aj Viktoria Plzeň. Český majster z roku 2018 sa predstavoval v minulom ročníku v oblečení z dielne nemeckej spoločnosti Puma.

V Plzni poňali predstavovanie dresov na úrovni a k hlavným červeno-modrým, ako aj k náhradným bielym a tretím oranžovým dresom zverejnili rozsiahle články. Prvá voľba päťnásobného českého šampióna vznikala podľa dostupných informácií až 6 mesiacov a bola predstavená tromi slovami – elegancia, tradícia a funkčnosť.

Eleganciu reprezentuje polo štýl zastúpený elegantným modrým golierikom, ku ktorému nechýbajú ani gombíky v plzenských klubových farbách – modrej a červenej. Práve spomínané klubové farby sú nositeľom tradície, keď sú na tričkách prítomné na horizontálnych pruhoch so striedajúcimi sa farebnými prechodmi. A nezabudlo sa ani na pohodlie hráčov. Práve funkčnosť oblečenia plzenského klubu je zabezpečená využitím najmodernejších materiálov na báze polyesteru a technológie dryCell, ktorá odvádza pot a vytvára tak hráčom pohodlie počas celého stretnutia.

K novým dresom sa vyjadrili aj samotní hráči Viktorie. „Dres s golierikom sa mi páči, je to prvok, ktorý sme na oblečení dlho nemali a pôsobí veľmi zaujímavo,” povedal záložník Jan Kopic. Pozitívnu reakciu pridala aj klubová ikona David Limberský: „Vzhľad nového dresu nás v kabíne vždy všetkých zaujíma. Aj tentokrát sa podarilo navrhnúť naozaj netradičný kúsok a môžem povedať za celú kabínu, že sme veľmi spokojní. A pristane mi.” 🙂

K oblečeniu dodal pár slov aj Jan Sochor, generálny riaditeľ spoločnosti Puma pre východnú Európu: „Veríme, že nové dresy budú znovu úspešné a sme radi, že môžeme týmto spôsobom podporiť Viktoriu na domácej scéne i v zápasoch Ligy majstrov.” Keďže tento článok vzniká až po sezóne, dnes už vieme, že toto oblečenie dopomohlo Plzni k tretiemu miestu v skupine Ligy majstrov a vicemajstrovskej pozícii v českej Fortuna lige.

Dvojnásobný víťaz Českého Superpohára poňal originálne aj samotné predstavenie dresov. V priebehu vlaňajšieho júla sa v noci na štadióne stretla partia okolo Youtubera Taryho a na desiatich rôznych miestach nasprejovali základný motív nového dresu. Následne sa cez deň fanúšikovia s týmito motívmi fotili a súťažili tak práve o nové oblečenie svojho obľúbeného klubu. Kompletné dresy boli potom predstavené na ďalší deň v dopoludňajších hodinách.

K pruhovaným tričkám nosia plzenskí futbalisti modré trenírky a modré štulpne s červeným prúžkom. Brankári dostali k dispozícií zelené a žlté oblečenie.

Premenou prešli aj náhradné dresy plzenského klubu. Zachovaná zostala biela sada, ktorá však už neobsahovala čierne prúžky na ramenách. „Biele dresy sú u hráčov veľmi obľúbené a ani ja nie som výnimkou,” povedal trojnásobný slovenský reprezentant a bývalý hráč Spartaku Trnava Roman Procházka.

Biele dresy sú ušité technológiou evoKNIT, ktorá sa vyznačuje maximálnou pohodlnosťou. Rovnaký materiál využíva v súčasnosti aj česká reprezentácia. Partnerom klubu je aj na náhradných dresoch spoločnosť Doosan Škoda Power. Biele tričká mali futbalisti Viktorie najčastejšie skombinované s bielymi trenírkami a štulpňami.

V posledných rokoch býva zvykom, že tretie dresy sú predstavené vždy v netradičnom farebnom prevedení. Inak tomu nebolo ani pred sezónou 2018/19, kedy bolo tretie oblečenie uvedené so sloganom: Zažiariť v oranžovej. „V roku 2017 sme avizovali, že tretiu sadu dresov plánujeme poňať vždy netradične a tohto konceptu sa držíme,” povedal hovorca klubu Václav Hanzlík.

Nové dresy majú odrážať štýl, ktorým sa chce Viktorka prezentovať na trávniku – silne, sebavedomo a žiarivo. Netradičné oranžové dresy nahradili zeleno-žltú kombináciu, v ktorej sa plzenským futbalistom darilo výborne, keď z 8 stretnutí nebodovali iba v jedinom. Oranžové tričká sú doplnené tenkými čiernymi prúžkami na rukávoch a skombinované s čiernymi trenírkami a štulpňami.

Ako už bolo spomenuté v článku, Plzeň obsadila v G skupine Ligy majstrov tretie miesto. Dvakrát síce utŕžila vysokú prehru 0:5, no dokázala doma zdolať AS Rím (2:1) a pri rovnosti bodov ju do jarnej fázy Európskej ligy UEFA posunuli lepšie vzájomné zápasy s CSKA Moskva (remíza 2:2 doma a víťazstvo 2:1 vonku). Stopku v pohárovej Európe vystavili futbalistom Viktorie hráči Dinama Záhreb, ktorí po prehre 1:2 v Plzni zvládli výborne domácu odvetu (3:0).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok