Dresy Eintrachtu Frankfurt 2018/2019

2018/2019 Bundesliga Nike
Autor: Myso

Nemecký Eintracht Frankfurt obsadil v predchádzajúcom ročníku Bundesligy až ôsmu priečku, no vďaka májovému víťazstvu 3:1 nad Bayernom Mníchov sa tešil z triumfu v domácom pohári. Celkovo už 5-násobného držiteľa Pohára DFB oblieka v prebiehajúcom ročníku americká spoločnosť Nike.

Hlavné čierne dresy frankfurtského klubu boli predstavené presne mesiac po víťaznom berlínskom finále. Prvýkrát ich mali fanúšikovia možnosť vidieť v známom klube Gibson pri vystúpení raperov Vega & Bosca a Celo & Abdi.

Oblečenie nemeckého šampióna z roku 1959 vychádza z dizajnového základu Nike Vapor. Prednú aj zadnú stranu tričiek vypĺňajú šedé prúžky, ktoré dresom dodávajú nádych pruhovaného oblečenia. Tričká sú doplnené jednoduchými čiernymi trenírkami a čiernymi štulpňami so šedým horizontálnym pruhom.

Náhradné oblečenie je vyhotovené v oveľa decentnejšom prevedení. Biele tričká majú vpredu pod výstrihom nenápadný biely gombík. Zadnú stranu vypĺňa pri výstrihu vertikálny čierny pruh doplnený skratkou SGE, ktorá vychádza z názvu klubu Sportgemeinde Eintracht.

Partnerom víťaza Pohára UEFA z roku 1980 je v aktuálnej sezóne americká spoločnosť Indeed, ktorá prevádzkuje celosvetový portál na ponuku a vyhľadávanie voľných pracovných miest. Biele tričká frankfurtského tímu dopĺňajú biele trenírky a biele štulpne.

Futbalisti Eintrachtu sa v niektorých stretnutiach predstavili aj v červených dresoch známych z minulej sezóny. Brankári frankfurtského klubu chytajú v tomto ročníku v žltom a zelenom oblečení.

Frankfurtský celok si vďaka domácemu pohárovému víťazstvu zabezpečil účasť v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA. V nej dokázal vyhrať svoju základnú skupinu H a v jarnom šestnásťfinále si zmeria sily s ukrajinským Šachtarom Doneck.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok