Hlavné dresy Manchestru United 2018/2019

2018/2019 Adidas Premier League
Autor: Myso

Nemecká spoločnosť Adidas ešte v polovici júla oficiálne predstavila nové dresy Manchesteru United. Červení diabli sa v nasledujúcom ročníku predstavia v novom farebnom prevedení.

Dresy sú odkazom na 140. výročie klubu, ktorý bol založený v roku 1878 ako Newton Heath LYR FC pracovníkmi Lancashierských a Yorkshirských železníc a na začiatku hrával svoje zápasy proti tímom iných vlakových spoločností na štadióne North Road v Manchesteri. V roku 1902 bol klub premenovaný na Manchester United a presunul sa na svoj legendárny štadión Old Trafford.

Červené tričká sú v spodnej časti doplnené vzorom pozostávajúcim z pásikov rôznej hrúbky, ktoré majú symbolizovať práve železničnú trať. Tradičné biele trenírky sú pre novú sezónu nahradené čiernymi. Červené štulpne dopĺňa vo vrchnej časti vzor použitý na tričkách. Partnerom klubu zostáva aj pre ďalší ročník automobilka Chevrolet, na rukáv pribudlo logo americkej spoločnosti Kohler, ktorá produkuje sanitárne výrobky a nábytok.

United obsadili v predchádzajúcom ročníku druhé miesto za mestským rivalom City. Červení diabli dokázali doteraz vyhrať Premier League 20-krát, na domácej scéne zaknihovali aj 12 víťazstiev v FA Cupe.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok