Hlavné dresy Portugalska pre MS 2018

2018/2019 MS 2018 Nike
Autor: Myso

Svoje nové dresy pre blížiace sa majstrovstvá sveta pozná už aj Portugalsko. Úradujúceho európskeho šampióna bude aj v Rusku obliekať americká spoločnosť Nike.

Inšpiráciou pre vínovočervené dresy sa stalo práve oblečenie, v ktorom portugalská reprezentácia triumfovala na EURE 2016. Zelená farba výstrihu vychádza z národných farieb, zatiaľ čo zlatá farba čísel a emblémov výrobcu dresov symbolizuje farbu šampiónov.

Dresy vychádzajú z dizajnového vzoru Vapor, ktorý tvorí základ pre nové oblečenie reprezentácií a rovnako sa s ním stretneme aj pri klubových dresoch v budúcej sezóne 2018/2019. Jednou z charakteristických čŕt spomenutého dizajnu je vzor zložený z tenkých prúžkov rôznej dĺžky, ktorý pokrýva rukávy tričiek.

Partia okolo Cristiana Ronalda bude mať vínovočervené tričká doplnené trenírkami v rovnakej farbe a zelenými štulpňami. Pravú stranu trenírok vypĺňa znak Portugalskej futbalovej federácie, zatiaľ čo vľavo sa nachádza zlaté logo spoločnosti Nike. Štulpne sú doplnené pruhom v bledšom odtieni zelenej farby, na ktorom sa nachádza červený emblém dodávateľa.

Portugalsko sa predstaví na svojom piatom záverečnom turnaji v rade. Najlepší výsledok dosiahli futbalisti Seleção v Anglicku 1966, kde obsadili tretie miesto. Medzi úspechy môžeme zaradiť aj štvrtú priečku z Nemecka 2006.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok