Hlavné dresy Nemecka pre MS 2018

2018/2019 Adidas MS 2018
Autor: Myso

Nové dresy pre majstrovstvá sveta v Rusku už pozná aj Nemecko. Štvornásobný majster sveta a obhajca prvenstva z Brazílie 2014 sa už tradične prestaví v dresoch od spoločnosti Adidas.

Inšpiráciou pre nové oblečenie Nationalelf sa stali dresy zo svetového šampionátu 1990 v Taliansku, na ktorom získali Nemci vtedy ešte pod hlavičkou Západného Nemecka svoj tretí majstrovský titul v histórií. V rímskom finále vtedy zdolali Argentínu 1:0, gólom Brehmeho z pokutového kopu.

Na dresoch tak opäť nájdeme vzor vlajky, ktorá však tentokrát nie je v nemeckých národných farbách, ale tvoria ju len čierne prúžky rôznej hrúbky. Nad vzorom sa nachádza logo spoločnosti Adidas a nemecký znak so štyrmi hviezdičkami symbolizujúcimi zisk štvorice titulov majstra sveta.

Dresy Nemecka z MS 1990 v Taliansku.

* * *

Zadnú stranu dresov vypĺňa pod výstrihom nápis Die Mannschaft, ktorý je jednou z prezývok nemeckého reprezentačného celku. Biele tričká už tradične dopĺňajú čierne trenírky s bielymi prúžkami po bokoch a biele štulpne, ktoré sú na prednej strane doplnené skratkou národného futbalového zväzu DFB.

Bránkari nemeckého tímu sa predstavia v modrých dresoch, ktorých vzor je zhodný s oblečením gólmanov ruskej, či španielskej reprezentácie. Do modro-bielej kombinácie je ladený aj znak Nemeckej futbalovej asociácie a na zadnej strane nájdeme podobne ako pri hráčskych dresoch biely nápis Die Mannschaft.

Nemecko získalo svoj prvý titul na švajčiarskom šampionáte v roku 1954 a o dvadsať rokov neskôr dokázalo triumfovať aj na domácich majstrovstvách sveta. Tretí úspech prišiel v spomínanom roku 1990 v Taliansku a nateraz posledný titul pred štyrmi rokmi v Brazílií.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok