Náhradné a tretie dresy Arsenalu 2017/2018

2017/2018 Premier League Puma
Autor: Myso

Po júnovom uvedení hlavných červených dresov skompletizoval v priebehu júla londýnsky Arsenal predstavovanie svojho oblečenia pre blížiacu sa sezónu 2017/18. V polovici mesiaca boli v rámci austrálskeho turné odhalené tmavošedé dresy, v jeho závere prišli na rad aj nové belaso-modré.

Už prvé známe náhradné dresy Arsenalu z roku 1892 obsahovali modrú farbu a tá bola odvtedy použitá na klubovom oblečení niekoľkokrát, neraz aj ako doplnok k tradičnej červeno-bielej kombinácii hlavných dresov. Budúcu sezónu sa budú londýnski futbalisti predstavovať na súperových trávnikoch v belaso-modrom oblečení.

Na tričkách nájdeme gradient medzi dvojicou použitých modrých farieb, ktorý je tvorený populárnym vzorom s bodkami rôznych veľkostí. Bodky sú prítomné aj na rukávoch, na štulpniach je pre zmenu použitý podobný vzor tvorený prúžkami. Farebný klubový znak dopĺňajú emblémy v bielej farbe.

Veľkou novinkou sú tretie dresy, ktoré kombinujú tmavé odtiene a ružovú. Práve ružová sa objavuje na oblečení Gunners vôbec po prvýkrát v klubovej histórií a dizajnéri zo spoločnosti Puma do nej zladili všetky emblémy na dresoch vrátane klubového znaku, či malého kanóna na zadnej strane tričiek a štulpní.

Dizajnovo sú dresy zhodné s hlavným červeno-bielym oblečením, tentokrát je ale využitá kombinácia tmavej šedej a čiernej. Pri detailnejšom pohľade si je možné všimnúť, že na tričkách je využitý vzor melange. Čierne trenírky sú doplnené šedým lemovaním, ale aj ružovým bodkami po bokoch.

Okrem hlavných zelených dresov dostali brankári k dispozícii aj oranžové a ružové oblečenie. Všetky dresy sú v rovnakom dizajne, žiarivé podkladové farby sú tentokrát kombinované s tmavšími prvkami. Na oranžovom drese nájdeme farebný klubový znak, ružový ho má pre zmenu monochromatický.

Arsenal sa budúcu sezónu nepredstaví v Lige majstrov, ale “len” v Európskej Lige UEFA. Svoju poslednú púť európskymi pohármi ukončil v osemfinále LM po dvoch vysokých prehrách s Bayernom Mníchov (oba zápasy skončili 1:5), čo bolo nepríjemným prekvapením najmä po tom, ako dokázal vyhrať svoju základnú skupinu.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok