Hlavné a náhradné dresy Realu Madrid 2017/2018

2017/2018 Adidas Primera Division
Autor: Myso

Nemecká spoločnosť Adidas oficiálne predstavila nové dresy Realu Madrid. Úradujúci španielsky majster, víťaz Ligy majstrov a Majstrovstiev sveta klubov sa v nadchádzajúcej sezóne 2017/18 predstaví okrem tradičných bielych dresov aj v čiernom.

Hlavné biele dresy sú doplnené svetlomodrou, ktorá však na oficiálnych fotografiách skôr naberá nádych do tyrkysovej. Inšpiráciou pre použitie svetlej farby sa stalo madridské nebo, ktoré má reprezentovať spojenie medzi mestom a klubom.

Charakteristické tri pruhy sú tentokrát umiestnené medzi výstrihom a plecami, kde ich prerušuje ďalší tenký tyrkysový prúžok. Partnerom klubu zostáva aj v ďalšej sezóne letecká spoločnosť Fly Emirates. Biele tričká dopĺňajú biele trenírky s trojicou pruhov po bokoch a biele štulpne s tyrkysovými nápismi RMCF.

Po rôznych farebných experimentoch vrátane netradičnej ružovej, či šedej sa náhradné dresy vracajú v klasickej čiernej podobe. Tá je pre Real tradičnou náhradnou farbou a klub v nej už aj dosiahol niekoľko úspechov, vrátane víťazstva v Lige majstrov z roku 2000, kedy zdolal v španielskom súboji Valenciu 3:0.

Nové čierne dresy sú kombinované s tyrkysovou, v ktorej je vyhotovený dokonca aj klubový znak. Tradičné tri pruhy charakteristické pre nemeckého dodávateľa tentokrát nájdeme na bokoch. Novinkou na oblečení Los Blancos je aj malá plaketa s rokmi 1902 – 2017 pripomínajúca 115. výročie založenia klubu, umiestnená v spodnej časti tričiek.

Spolu s hráčskymi dresmi boli predstavené aj brankárske. Tie vychádzajú z jednotného dizajnu, ktorý budeme vidieť pri viacerých svetových veľkokluboch, ktoré oblieka nemecká spoločnosť Adidas. V domácich zápasoch by mali brankári Realu chytať v šedozelených dresoch (v angličtine sa pre túto farbu používa výraz Trace Green), na ihriskách súperov zase pre zmenu v svetločervených.

Ako už bolo spomenuté v úvode, Real má za sebou mimoriadne úspešnú sezónu, počas ktorej získal po päťročnom pôste konečne svoj 33. španielsky titul, dvanáste víťazstvo v prestížnej Lige majstrov a taktiež sa tretíkrát tešil aj zo zisku trofeje na MS klubov.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok