Dresy FC Valencia 2016/2017

2016/2017 Adidas Primera Division
Autor: Myso

Španielska FC Valencia za sebou nemá vydarenú sezónu, keď v predchádzajúcom ročníku obsadila až dvanáste miesto. Šesťnásobný španielsky majster však má priestor na tomto webe od jeho vzniku a tak si aspoň v stručnosti predstavme jeho dresy pre aktuálnu sezónu 2016/17.

Netopierov oblieka aj tento ročník nemecká spoločnosť Adidas, ktorá klubu z východného pobrežia Španielska pripravila trojicu nových dresov. Hlavné sú už tradične v bielom prevedení, tentokrát však výraznejšie doplnené oranžovou, ktorú nájdeme na okrúhlom výstrihu i prúžkoch po bokoch.

Oblečenie Valencie zostáva v tradičnom prevedení – biele tričká dopĺňajú čierne trenírky a biele štulpne. Prúžky na trenírkach sú však po novom oranžové a podobne je to aj v prípade štulpní. Ako vidno na ďalšej fotografii, brankári si zachytajú v červenom.

Náhradné dresy sú v podobnom prevedení ako hlavné, pri detailnom pohľade si však môžeme všimnúť jemné vertikálne pruhy v bledšom odtieni čiernej farby. Takisto výstrih je jednofarebný a v prednej časti ho vypĺňa panel s dvojicou čiernych gombíkov.

Klubový znak, logo spoločnosti Adidas i prúžky po bokoch sú v oranžovej farbe, podobne ako aj trenírky, ktoré sú zase pre zmenu doplnené čiernymi detailmi. Partnerom klubu je televízna sieť beIN, ktorej emblém je umiestnený na zadnej strane tričiek pod číslami hráčov.

Začiatkom októbra boli oficiálne predstavené aj tretie dresy. Tie sú v oranžovej farbe, doplnené čiernou. Tričká majú véčkový výstrih od ktorého sú smerom k pleciam umiestnené tri pruhy charakteristické pre nemeckého výrobcu Adidas.

Na prezentačných fotografiách sú hráči vyobrazení v oranžových trenírkach, ktoré boli predstavené už k náhradným čiernym dresom. Výstroj kompletizujú oranžové štulpne, doplnené čiernymi detailmi.

Valencia sa po nevydarenej sezóne tento ročník nepredstavuje ani v žiadnom z európskych pohárov. Naposledy sa Netopierom podarilo obsadiť tretiu priečku v skupine Ligy majstrov, ktorá im zaručila pokračovanie v EL UEFA. Tam síce v šestnásťfinále prešli cez rakúsky Rapid Viedeň, no neskôr stroskotali v španielskom súboji s Athleticom Bilbao.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok