Hlavné a tretie dresy Manchestru United 2016/2017

2016/2017 Adidas Premier League
Autor: Myso

Po májovom predstavení náhradných modrých dresov, sme sa v závere júla dočkali odhalenia nového hlavného a tretieho oblečenia Manchestru United. Zverencov portugalského trénera Josého Mourinha budeme v nasledujúcom ročníku vidieť hrávať v červenom a bielom.

Inšpiráciou pre nové hlavné dresy sa stalo žlto-zelené oblečenie Newton Heath, ktorý je predchodcom dnešného Manchestru United. Samozrejme, fanúšikovia sa žiadnej radikálnej zmeny pri oblečení The Red Devils nemusia obávať, dresy sú naďalej červené, no sú na nich použité dva odtiene tejto farby.

Pri detailnejšom pohľade si je možné všimnúť, že tričká sú na prednej strane rozdelené na dve polovice vzorom so šesťuholníkmi. Spomienkou na predchodcu dnešných United je aj zlatý nápis Newton Heath umiestnený na vnútornej strane výstrihu. Na opačnej strane nájdeme, podobne ako na modrých dresoch, štyri písmená MUFC.

Červené tričká dopĺňajú po bokoch vertikálne biele prúžky charakteristické pre nemeckú spoločnosť Adidas. Na trenírkach sú farby v opačnom garde. Veľa noviniek nenájdeme ani na štulpniach – ich vrchnú časť vypĺňa červený pruh, na prednej strane sa opäť nezabudlo na logo diabla s trojzubcom známeho z klubového znaku.

Šesť dní po uvedení hlavných červených dresov bolo predstavovanie nového oblečenia pre sezónu 2016/17 uzavreté uvedením tretích bielych. Tie sú doplnené šedou a zaujmú najmä originálnou textúrou zloženou zo šesťuholníkov, ktorá pokrýva plecia. Tradičné tri pásiky sú opäť umiestnené na bokoch.

Vnútornú stranu výstrihu tentokrát pre zmenu vypĺňa nápis The Red Devils, ktorý je umiestnený až na samotnom šedom lemovaní. Reklamným partnerom zostáva aj pre najbližšie obdobie automobilka Chevrolet. Tretie dresy kompletizujú šedé trenírky s bielymi prúžkami a biele štulpne.

Už pri predstavovaní náhradných modrých dresov bolo odhalené aj zelené oblečenie brankárov. Tí si v nasledujúcom ročníku zachytajú aj v čiernom. Dizajn dresov je zhodný so zelenými, doplnkovou farbou je tentokrát tradičná klubová červená.

Manchester United obsadil v minulej sezóne Premier League piatu priečku, vďaka ktorej si zahrá Európsku ligu UEFA. Do klubovej vitríny pribudol aj dvanásty FA Cup, vďaka májovému víťazstvu 2:1 po predĺžení nad Crystal Palace.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok