Dresy Manchestru City 2015/2016

2015/2016 Nike Premier League
Autor: Myso

Anglický vicemajster Manchester City tradične počas leta predstavil svoje nové dresy pre sezónu 2015/16. V júli boli odhalené hlavné i náhradné dresy, počas septembra prišli na rad aj tretie. Svet Dresov prináša všetky informácie o novom oblečení Citizens práve v tomto článku.

Dizajn hlavných belasých dresov vychádza tento ročník z klubovej histórie. Tričká majú výrazný biely golierik doplnený v prednej časti belasým panelom, pod ktorým sa nachádzajú skryté gombíky. Zakončenia rukávov sú biele, podobne ako aj prúžky umiestnené na bokoch tričiek.

V minulej sezóne nastupovali hráči štvornásobného anglického majstra kompletne v belasom. Tento ročník ich budeme vo väčšine stretnutí vidieť v kombinácii belasé tričká – biele trenírky – belasé štulpne. Trenírky majú po bokoch jemné belasé prúžky, vrchná časť štulpní je zase pre zmenu biela.

Inšpiráciou pre náhradné oblečenie Manchestru City sa stala klubová hymna Blue Moon – Modrý mesiac. Tmavomodré oblečenie je doplnené belasými detailmi, na rukávoch nájdeme textúru mesačného povrchu.

Partnerom klubu zostáva letecká spoločnosť Etihad Airways, ktorej belasé logo sa nachádza na hrudi. V belaso-tmavomodrom prevedení je vyhotovený aj klubový znak. Tričká dopĺňajú tmavomodré trenírky s belasými prúžkami a do rovnakej farebnej kombinácie zladené štulpne.

Inšpiráciou pre tretie dresy sa stalo oblečenie z roku 1999, v ktorom klub triumfoval v play-off o postup do druhej najvyššej súťaže. Tento úspech naštartoval sériu klubových úspechov, keďže Citizens už o rok neskôr postúpili aj do anglickej Premier League.

V spomínanom roku bolo oblečenie Citizens pruhované, no bola na ňom prítomná práve žiarivá žltá farba, ktorá dominuje novým tretím dresom. Tie sú špecifické najmä farebnými prechodmi viditeľnými na konci rukávov a spodnej časti trenírok. Žiarivé oblečenie dopĺňajú čierne štulpne.

Brankári sa predstavia vo fialových a žltých dresoch. Tie majú podobne ako hráčske oblečenie po bokoch prúžky. Konce rukávov sú oživené textúrou, ktorú tvoria pruhy rôznej hrúbky. Na fialových dresoch sú v bledšom odtieni, naopak na žltých pre zmenu v tmavšom.

Manchester City vlani obsadil druhú priečku v najvyššej anglickej súťaži, keď zaostal o 8 bodov za majstrovskou Chelsea. Belasí si zahrali aj šestnásťfinále Ligy majstrov, kde nestačili na španielsku Barcelonu. Citizens sa nedarilo ani v domácich pohároch, v FA Cupe aj Ligovom pohári vypadli zhodne vo 4. kole.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2019.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok