Hlavné dresy Atlética Madrid 2015/2016

2015/2016 Nike Primera Division
Autor: Myso

Nové dresy pre blížiacu sa sezónu predstavilo španielske Atlético Madrid. To bude v blízkej budúcnosti oslavovať dvadsiate výročie zisku El Doblete – triumfu v Primera Division i Španielskom kráľovskom pohári.

Výrobcom dresov je americká spoločnosť Nike. Na dresoch sa nachádza päť červených pruhov umiestnených na bielom podklade. Tie sú navyše doplnené tenkými červenými prúžkami po bokoch každého z nich. Tento vzor bol použitý práve na dresoch, ktoré madridský klub nosil počas úspešného ročníka 1995/96.

Najväčšou novinkou na dresoch je ich zadná časť, ktorá je po prvýkrát v histórií vyhotovená len v červenej farbe. Na oblečení sú prítomné aj modré prvky – prúžky v tejto farbe nájdeme v okolí véčkového výstrihu i po bokoch tričiek. Úspešnú sezónu 1995/96 pripomína nápis na vnútornej stane výstrihu umiestnený na žltom pruhu španielskej vlajky.

Partnerom madridského klubu bude od nového ročníka spoločnosť Trade Plus 500, ktorá sa zaoberá obchodovaním na internete. Pruhované tričká budú mať zverenci trénera Diega Simeoneho doplnené modrými trenírkami a červenými štulpňami. V porovnaní s minulou sezónou už na týchto častiach výstroja nenájdeme biele pruhy.

Atlético nedokázalo v poslednom ročníku obhájiť majstrovský titul zo sezóny 2013/14 a skončilo na treťom mieste. Aj to však stačí madridskému klubu na účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov, kde červeno-bieli naposledy stroskotali vo štvrťfinále.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok