Tretie dresy FC Barcelona 2014/2015

2014/2015 Nike Primera Division
Autor: Myso

V polovici septembra sme sa dočkali uvedenia tretích dresov katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona. 22-násobný španielsky majster sa bude v prebiehajúcom ročníku predstavovať na súperových ihriskách aj v žiarivej žltej farbe.

Výrobcom dresov je americká spoločnosť Nike, ktorá ich pripravila v populárnej voltovej farbe. Tá sa na oblečení Blaugranas prvýkrát objavila v roku 2005. V aktuálnej sezóne uvidíme hrať Barcelonu v dvoch odtieňoch tejto farby, svetlejší je použitý na prednej strane tričiek, tmavší potom vzadu.

Svetlý odtieň voltovej farby je od tmavšieho oddelený tmavomodrými pruhmi, ktoré okrem rukávov nájdeme aj po bokoch tričiek, trenírok a dokonca aj štulpní. Pruhy sú podľa slov výrobcov dresov umiestnené na oblečení tak, aby zvyšovali dojem z rýchlosti, keď sú hráči počas zápasu v pohybe.

V krátkosti sa pristavme aj pri oblečení brankárov. Čilský reprezentačný gólman Claudio Bravo, či nová nemecká posila Marc-André ter Stegen sa tento rok obliekajú do šedého, belasého a zeleného dresu. Aj na ich oblečení sú viditeľné dva odtiene farieb, tie sú rozdelené na prednej strane pomyselným diagonálnym pruhom.

Barcelona už tento rok začala aj svoje účinkovanie v skupinovej fáze Ligy majstrov. V základnej skupine F čaká na zverencov Luisa Enriqueho franúczsky Paríž Saint-Germain, holandský Ajax Amsterdam a cyperský APOEL Nikózia. Minulý ročník Blaugranas stroskotali vo štvrťfinále na madridskom Atléticu.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok