Dresy Tottenhamu Hotspur 2014/2015

2014/2015 Premier League Under Armour
Autor: Myso

Už v priebehu júla začal anglický Tottenham Hotspur s predstavovaním svojich nových dresov pre sezónu 2014/15. Hlavné mali premiéru na predsezónnom americkom turné, kde si ich futbalisti Spurs po prvýkrát obliekli v priateľskom stretnutí proti Seattle Sounders.

Oblečenie z dielne americkej spoločnosti Under Armour vzdáva hold klubovej legende Billovi Nicholsonovi, ktorý za Tottenham odohral 314 stretnutí a následne ho trénoval v rokoch 1958 – 1974. Práve tento rok uplynie 10 rokov od úmrtia tohto anglického krídelníka, ktorý sa preslávil aj výrokom: „Je lepšie zlyhať ak mierite vysoko, ako dosiahnuť ľahký cieľ. A my zo Spurs sme si stanovili veľmi vysoké ciele, v skutočnosti také vysoké, že aj zlyhanie pri ich dosahovaní bude mať ozvenu slávy.” 

Práve spomínané slovné spojenie „Ozvena slávy” – anglicky „Echo of Glory” sa stalo ústredným motívom na novom oblečení Tottenhamu. Spolu s rôznymi ornamentmi sú tieto nápisy umiestnené vo vrchnej časti tričiek nad horizontálnym tmavomodrým pruhom. Novinkou je aj použitie žltej farby, ktorá je prítomná na prúžku v okolí výstrihu, či na zakončeniach rukávov. Zmenou prešla farba štulpní, ktoré sú tento ročník biele, trenírky zostávajú tradične tmavomodré.

Náhradné oblečenie je tento rok čierne, skombinované so žltou. Z hlavných dresov bol zachovaný vzor použitý na vnútornej strane výstrihu, inak sa jedná o úplne odlišný dizajn. Prednú stranu tričiek vypĺňa vzor zložený z tenkých vertikálnych žltých prúžkov, žlté detaily nájdeme potom aj po bokoch tričiek a na koncoch rukávov.

Tottenham bude mať od novej sezóny aj nového partnera. Americkú spoločnosť na výrobu informačných technológii Hewlett-Packard nahrádza ázijská poisťovacia skupina AIA. Zatiaľ čo na hlavých dresoch je jej logo červené, na čiernom podklade dostala prednosť biela farba. Čierne tričká dopĺňajú čierne trenírky a čierne štulpne so žltými detailmi.

Do augusta sme si museli počkať na predstavenie tretích dresov. Tie sú tento rok žlté, čo už predznamenalo použitie tejto farby na hlavnom bielom i náhradnom čiernom oblečení. Svetlá farba je skombinovaná s tradičnou klubovou tmavomodrou, ktorú nájdeme v okolí výstrihu, na pleciach či vertikálnych pruhoch po bokoch. Priestor medzi nimi je vyplnený vzorom tvoreným z tenkých tmavomodrých prúžkov.

V tmavomodrom prevedení je vyhotovený aj klubový znak, emblém spoločnosti Under Armour a takisto aj logo sponzora AIA. Na zadnej strane tričiek nájdeme pod výstrihom opäť štylizovaný nápis Echo of Glory. Žlté tričká dopĺňajú žlté trenírky s modrými pruhmi po bokoch a žlté štulpne, na ktorých je pre zmenu vzor s tenkými tmavomodrými prúžkami známy z priestoru na bokoch tričiek.

V minulej sezóne sa brankári Tottenhamu predstavovali v oranžovom a zelenom oblečení, tento rok si zachytajú v kombinácii fialovej a šedej.

Tottenham obsadil v minulom ročníku šiestu priečku v anglickej Premier League, ktorá ho opäť posúva do kvalifikácie o skupinovú fázu Európskej ligy UEFA. V tejto súťaži vlani Kohúti vyhrali svoju skupinu K, v šestnásťfinále si potom poradili s ukrajinským Dnepropetrovskom, no v osemfinále vypadli s portugalskou Benficou Lisabon.

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok