Tretie dresy FC Liverpool 2014/2015

2014/2015 Premier League Warrior
Autor: Myso

Anglický klub FC Liverpool skompletizoval svoje nové oblečenie pre budúcu sezónu 2014/15. Po predstavení hlavných červených a náhradných žltých dresov sme sa dočkali aj tretích v tmavom prevedení.

Nové oblečenie budú mať liverpoolski futbalisti na sebe v stretnutiach Ligy majstrov, v ktorej si zahrajú vďaka druhej priečke z predchádzajúceho ročníka Premier League. Dizajnéri americkej spoločnosti Warrior skombinovali na dresoch viacero prvkov z minulosti a skĺbili ich do nového moderného vzhľadu.

Čierno-šedé dresy majú červený golierik doplnený žltým gombíkom. Povrch tričiek pokrývajú horizontálne pruhy v šedej farbe, ktoré sú na diagonále nahradené červeno-čiernou kombináciou. Emblémy spoločností Warrior a Standard Chartered sú biele, klubové logo zostalo v žltej. Pruhované tričká dopĺňajú čierne trenírky a štulpne.

Oblečenie v podobnom dizajne budú mať v európskych pohárových súťažiach aj liverpoolski brankári. Ich dresy sú vyhotovené v svetlej kombinácii, takisto sa na nich nachádza červený golierik so žltým gombíkom, emblémy Warrior a hlavného partnera sú ale pre zmenu červenú.

Liverpool dosiahol na európskej scéne viacero výrazných úspechov. Klub je päťnásobným víťazom Ligy majstrov, posledný triumf dosiahol po pamätnom obrate proti AC Miláno v roku 2005. Do klubovej histórie sa zapísali aj úspechy z Pohára UEFA, ktorý The Reds získali celkovo trikrát (naposledy v roku 2001).

Poznámka: Článok bol na web doplnený v roku 2019.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok