Hlavné dresy Manchestru City 2013/2014

2013/2014 Nike Premier League
Autor: Myso

V priebehu minulého týždňa uzreli svetlo sveta nové dresy Manchestru City. Trojnásobného anglického šampióna bude po prvýkrát v klubovej histórií obliekať americká spoločnosť Nike, ktorá rovnako ako pri anglickej reprezentácií strieda britského dodávateľa Umbro.

mancity_belasy_uvod

Nové dresy vzdávajú podľa webovej stránky Citizens hold klubovej histórií, ale zároveň odrážajú aj jeho modernosť. Tradičné belasé dresy majú biely okrúhly výstrih i biele zakončenia rukávov doplnené tenkými tmavomodrými prúžkami, ktoré dotvárajú nezameniteľný vzhľad oblečenia Manchestru City.

mancity_belasy_predok

mancity_biele_trenirky

mancity_biele_stulpne

Klubový znak je umiestnený uprostred belasého výrezu, ktorý má svojim tvarom pripomínať erb mesta Manchester. Ten zvykli na svojich dresoch nosiť v minulosti práve hráči Citizens počas významných futbalových zápasov, z ktorých jedným bolo aj finále FA Cupu v roku 1956.

mancity_belasy_nike

mancity_belasy_zadok

mancity_belasy_znak

Partnerom klubu zostáva aj v budúcej sezóne letecká spoločnosť Etihad Airways. K belasým tričkám budú nosiť futbalisti aktuálneho anglického vicemajstra biele trenírky s belasými prúžkami po bokoch a biele štulpne, ktoré svojim vzhľadom pripomínajú tie z prvých rokov existencie klubu.

mancity_belasy_hrud

mancity_belasy_dres

mancity_belasy_vystrih

Ako už bolo spomenuté, hráči Manchestru City obsadili v poslednom ročníku anglickej Premier League druhé miesto a nedokázali tak obhájiť titul zo sezóny 2011/12. Vicemajstrovská pozícia ale pre Citizens znamená istotu skupinovej fázy Ligy majstrov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok