Hlavné dresy Paríža Saint-Germain 2013/2014

2013/2014 Ligue 1 Nike
Autor: Myso

Čerstvý francúzsky majster Paríž Saint-Germain predstavil v poslednom stretnutí víťaznej sezóny svoje nové dresy, ktoré sú určené pre blížiaci sa ročník 2013/2014. Futbalisti trojnásobného francúzskeho majstra ich pokrstili víťazstvom 3:1 nad Brestom.

psg_modry_uvod

Nové tmavomodré dresy spájajú vo svojom dizajne tradície s moderným vzhľadom. Dresu dominuje výrazný horizontálny pruh, ktorý patrí k dresom parížskeho klubu už dlhé roky. Novinkou je jeho sfarbenie, ktoré nie je tradične len červené, ale vo vrchnej časti pre zmenu biele.

psg_modry_predok

psg_modry_team

Jednotlivé farby na dresoch symbolizujú klubové hodnoty – tmavomodrá majestátnosť, červená vášeň a biela rešpekt. Partnerom klubu zostáva aj do budúcnosti letecká spoločnosť Fly Emirates, ktorej logo je umiestnené medzi bielou a červenou časťou horizontálneho pruhu.

psg_modry_znak

psg_modry_emirates

psg_modry_nike

Tmavomodré trenírky majú po bokoch tenké červené prúžky, štulpne sú na zadnej strane doplnené horizontálnym červeným, obkoleseným dvojicou bielych. Pre zaujímavosť treba dodať, že nový dres PSG si budú fanúšikovia pamätať aj vďaka Davidovi Beckhamovi, ktorý v ňom odohral svoj posledný profesionálny zápas.

psg_modry_beckham

psg_modry_dres

Parížsky klub získal svoj tretí ligový titul po dlhých 19 rokoch, keď predtým dokázal triumfovať v sezónach 1985/86 a 1993/94. V drese PSG žiaril najmä švédsky útočník Zlatan Ibrahimović, ktorý sa stal s 29 gólmi najlepším strelcom Ligue 1 a aj vďaka jeho zásahom sa Saint-Germain predstaví budúcu sezónu v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok