Dresy Olympique Marseille 2013/2014

2013/2014 Adidas Ligue 1
Autor: Myso

Nemecká spoločnosť Adidas predstavila v posledných dňoch trojicu nových dresov Olympique Marseille. Všetky majú spájať tradičné klubové symboly, históriu a inovácie a futbalisti francúzskeho klubu sa v nich predstavia v blížiacej sa sezóne 2013/2014.

marseille_uvod

Hlavné dresy sú tradične biele s belasými detailmi. Biely véčkový výstrih je po bokoch lemovaný belasými prúžkami. Na ľavej strane je umiestnený klubový znak, ktorý je obklopený vavrínovými listami, ktoré predstavujú symbol zakladateľov mesta Marseille.

marseille_biely_predok

marseille_biely_hrac

Na vnútornej strane výstrihu je znázornený mestský erb. Biele dresy sú podľa dizajnérov nemeckého dodávateľa symbolom mesta, jeho pamiatok, prístavu a stredomorskej kultúry. Doplnené budú tradične bielymi trenírkami a bielymi štulpňami s belasými prúžkami.

marseille_biely_vystrih

marseille_biely_znak

marseille_biely_zozadu

Zaujímavou dizajnérskou novinkou sú náhradné tmavomodré dresy, ktoré majú svojim vzhľadom pripomínať džínsy. Tie sú na celom svete obľúbeným odevom rôznych vekových skupín obyvateľstva a majú symbolizovať zjednotenie generácií, ktoré fandia francúzskemu klubu.

marseille_modry_predok

marseille_modry_hrac

Každý detail na drese je inšpirovaný prešívaním, ktoré je viditeľné práve na džínsovom oblečení. Na pravej strane sa nachádza vrecko, v ktorom sú švami naznačené písmená OM predstavujúce skratku klubu. Emblém výrobcu, klubový znak i logo partnera Inter Sport sú biele.

marseille_modry_vrecko

marseille_modry_znak

marseille_modry_rukav

Tretie dresy Olympique Marseille sú spomienkou na 20. výročie veľkého klubového úspechu, ktorým bolo víťazstvo v Lige majstrov v roku 1993. Na vnútornej strane véčkového výstrihu je viditeľný nápis „26 mai 1993, l’OM à jamais dans l’histoire“„26. mája 1993 – OM navždy v dejinách.“

marseille_belasy_predok

marseille_belasy_hrac

Všetky detaily na drese symbolizujú významný triumf marseillského klubu. Zaujímavý vzor na hrudi pozostáva z kombinácie hviezd, ktoré sú jedným zo symbolov Ligy majstrov. Prúžky, klubový znak i logo sponzora sú vyhotovené v striebornej farbe, ktorá symbolizuje lesk víťaznej trofeje.

marseille_belasy_hrud

marseille_belasy_znak

marseille_belasy_vystrih

Olympique Marseille je čerstvým vicemajstrom francúzskej ligy, vďaka čomu sa prebojoval do hlavnej fázy Ligy majstrov 2013/2014. V spomínaných tmavomodrých dresoch sa futbalisti OM predstavia už dnes večer proti Saint-Etienne, belasé si oblečú prvýkrát symbolicky 26. mája proti tímu Reims.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok