Dresy Šachtaru Doneck 2012/2013

2012/2013 Liga majstrov Nike
Autor: Myso

Ešte na jeseň začal na tomto webe seriál predstavovania dresov účastníkov tohtoročnej Ligy majstrov. Tá sa už po zimnej prestávke prehupla do vyraďovacej fázy, v ktorej o postup do štvrťfinále bojuje aj ukrajinský zástupca Šachtar Doneck.

sachtor_uvod

Sedemnásobný majster Ukrajiny pôsobí aj v tejto sezóne v pruhovaných oranžovo-čiernych dresoch, ktoré boli predstavené pred rokom. Zverenci rumunského trénera Mirceu Lucesca k nim naďalej nosia čierne trenírky a oranžové štulpne.

sachtor_oranzovy_foto

Zmena na oblečení klubu z Donecka nenastala ani v oblasti hlavného partnera, ktorým je naďalej finančná a priemyselná spoločnosť System Capital Management. Jej logo je v tvare SCM, prípadne CKM naďalej umiestnené na hrudi futbalistov ukrajinského majstra.

sachtor_oranzovy_predok sachtor_oranzovy_hrac sachtor_oranzovy_zadok
Novinku pre prebiehajúcu sezónu sú ale náhradné dresy. Tie sú podobne ako v minulosti biele a vynikajú dvojicou oranžových pruhov, ktoré sú na okrajoch doplnené tenšími čiernymi. Vertikálny z nich je umiestnený na ľavej strane a nachádza sa v ňom aj klubový znak, horizontálny nájdeme pre zmenu na pravom rukáve.

sachtor_biely_predok

Na vnútornej strane výstrihu je umiestnené čierne banícke náradie prebraté zo znaku ukrajinského majstra. K bielym tričkám nosia futbalisti Donecka biele trenírky a biele štulpne, na ktorých možno nájsť čierne nápisy FCSD predstavujúce skratku názvu klubu.

sachtor_biely_znak

sachtor_biely_bok

sachtor_biely_authentic

Šachtar obsadil v E skupine základnej fázy druhé miesto za Juventusom a kvalifikoval sa tak do osemfinále. V ňom narazil na nemeckú Borussiu Dortmund, s ktorou remizoval v prvom zápase 2:2. Odveta je na programe 5. marca.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok