Dresy FC Nitra 2012/2013

2012/2013 Corgoň liga Jako
Autor: Myso

Aktualizované 2.3.2013 – doplnený obrázok bieleho dresu pre jarnú časť.

Príprava corgoňligistov na jarnú časť je už v plnom prúde a preto je najvyšší čas dobehnúť jesenné resty a podrobnejšie vám predstaviť dresy ďalšieho účastníka našej najvyššej futbalovej súťaže. Dnes prichádza na rad FC Nitra.

nitra_uvod

Pod Zoborom sú od postupu do Corgoň ligy verní nemeckej značke Jako. Tá dodala Nitranom dresy s dizajnovým označením Joker v tradičnom belaso-modrom prevedení. Dresy sa vyznačujú véčkovým výstrihom, ktorý je v spodnej časti belasý, zatiaľ čo vo vrchnej tmavomodrý. Pod výstrihom sa nachádza biele logo dodávateľa, pod ktorým je vľavo umiestnený klubový znak. Dizajn kompletizujú tmavomodré prúžky umiestnené po bokoch i na rukávoch. Partnerom klubu je aj v prebiehajúcom ročníku dvojica spoločností EL-Comp a Bonul Security, ktoré sú s nitrianskym futbalom spojené už dlhšie obdobie. K novým belasým tričkám nosia futbalisti aktuálne predposledného klubu našej Corgoň ligy tmavomodré trenírky a belasé štulpne známe z predchádzajúcich sezón.

nitra_belasy_predok

nitra_belasy_zadok

V alternatívnych dresoch sa Nitrania predstavili v úvode sezóny na súperových ihriskách, no v závere jesennej časti v nich odohrali aj niekoľko zápasov na domácom štadióne. Biele dresy boli predstavené ešte v roku 2010, kedy v nich hráči spod Zobora odohrali pohárové stretnutie v Šali. Vtedy ešte na nich nechýbalo logo spoločnosti Izotex Špeciál. Táto spoločnosť už ale v súčasnosti nepatrí medzi partnerov nitrianskeho futbalu a jej emblém majú hráči Nitry prelepený bielou páskou. K bielym tričkám nosia nitrianski futbalisti väčšinou oblečené biele trenírky a biele štulpne.

nitra_biely_predok

nitra_biely_zadok

Na rozdiel od hráčov sa nového oblečenia nedočkali brankári. Tí chytajú aj v tomto ročníku v zeleno-čiernych dresoch Joker, ktorých dizajn je zhodný s hráčskymi belasými. Na predsezónnej fotografii mali všetci traja gólmani Nitry k bledozeleným tričkám oblečené čierne trenírky a biele štulpne, v samotných zápasoch už ale chytali aj v bledozelených trenírkach a bledozelených štulpniach. Pre zaujímavosť, logo spoločnosti Izotex Špeciál je prelepené aj na brankárskych dresoch.

nitra_brankar_zeleny

nitra_brankar_zeleny_2

Ako už bolo spomenuté v článku, Nitre patrí v súčasnosti predposledná priečka v Corgoň lige, navyše jej po skončení sezóny odrátajú tri body. Klub spod Zobora vlani skončil na peknom piatom mieste, ktorým zaostal len o dva stupienky za svojim najlepším umiestnením zo sezóny 2007/08, kedy sa tešil z bronzovej pozície.

Alternatívne kombinácie:

Belasé dresy s tmavomodrými štulpňami (3. kolo, Z. Moravce - Nitra)
Belasé dresy s tmavomodrými štulpňami (3. kolo, Z. Moravce – Nitra)
Belasé dresy s bielymi trenírkami (4. kolo, Myjava - Nitra)
Belasé dresy s bielymi trenírkami (4. kolo, Myjava – Nitra)
Červený brankársky dres (4. kolo Slovnaft Cupu, Myjava - Nitra)
Červený brankársky dres (4. kolo Slovnaft Cupu, Myjava – Nitra)
Biele dresy s logom mesta (jarná časť 2012/2013)
Biele dresy s logom mesta (jarná časť 2012/2013)
Belasé dresy s logom mesta (jar 2012/2013)
Belasé dresy s logom mesta (jarná časť 2012/2013)
Tmavomodré dresy z predchádzajúcej sezóny (23. kolo, Trenčín - Nitra)
Tmavomodré dresy z predchádzajúcej sezóny (23. kolo, Trenčín – Nitra)
Zlatý brankársky dres (28. kolo, Prešov - Nitra)
Zlatý brankársky dres (28. kolo, Prešov – Nitra)
Vlani som pri hodnotení nitrianskych dresov spomenul, že by už bolo načase aby pod Zoborom vymenili belasé dresy používané od roku 2009 a to sa na začiatku tejto sezóny stalo aj skutočnosťou. Nitrania nemali problém vyberať, pretože nemecká spoločnosť Jako so železnou pravidelnosťou každoročne ponúka aj dresy s belaso-tmavomodrým prevedením. Škoda, že sa na nich opäť objavil len jednofarebný klubový znak, no napr. emblémy sponzorov umiestnené pod sebou vyzerajú oveľa lepšie ako tomu bolo v minulosti. Veľkou škodou však je, že hráči Nitry naďalej hrávali v tmavomodrých trenírkach známych z minulých sezón, ktoré sa svojim vzorom na bokoch veľmi k aktuálnym tričkám nehodia. Náhradné dresy sú kapitolou samou o sebe. Nitrania ich používajú už tretiu sezónu, čo by sa ešte dalo prepáčiť, keďže v dvoch predchádzajúcich boli až skôr treťou voľbou, no zaráža ma prelepenie loga sponzora, s ktorým som sa osobne stretol možno ešte niekde na dedine… Dokopy vlastne Nitrania oproti posledným dvom ročníkom vymenili len belasé tričká, zvyšok výstroja je rovnaký a to bohužiaľ u mňa na lepšie ako podpriemerné hodnotenie stačiť nemôže, najmä keď dresy majú stále niekoľko nedostatkov, spomenutých už aj vo vlaňajšom hodnotení.

Ako sa vám páčia dresy Nitry pre sezónu 2012/13?

Tip: Vyjadrite sa k nitrianskym dresom v diskusii!

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok