Dresy FK Dukla Banská Bystrica 2012/2013

2012/2013 Adidas Corgoň liga
Autor: Myso

Po dlhšom čase sa na tomto webe objavuje článok z našej najvyššej futbalovej súťaže. Dnes si môžete prečítať o dresoch FK Dukla Banská Bystrica. Vojaci prezimujú na 10. mieste corgoňligovej tabuľky a aj v sezóne 2012/13 hrávajú v dresoch nemeckej značky Adidas.

bb_uvod

V Banskej Bystrici nedošlo pred novým ročníkom k zmene dresov a vojaci tak aj v prebiehajúcej sezóne pokračujú v dresoch Adidas Condivo, v ktorých sa ešte v roku 2010 predstavila na posledných majstrovstvách sveta aj naša národná reprezentácia. Väčšinu stretnutí odohrala Dukla v tradičných červených dresoch, ktoré sú na tričkách, trenírkach i štulpniach doplnené trojicou bielych prúžkov charakteristických pre nemeckého výrobcu.

bb_cerveny_predok

bb_cerveny_zadok

V Ružomberku či v Trnave sa Dukla už tradične nemôže vzhľadom na farby súperových dresov predstaviť v červeno-bielej kombinácií a tak nastupujú Vojaci v náhradných modrých dresoch. Partnerom klubu z pod Urpína zostala aj v jesennej časti aktuálneho ročníka dopravná spoločnosť Express Slovakia, ktorej robia Banskobystričania reklamu už od začiatku tohto kalendárneho roka. Modré tričká majú zverenci Norberta Hrnčára doplnené modrými trenírkami a štulpňami.

bb_modry_predok

bb_modry_zadok

Aktuálnu corgoňligovú sezónu začal v drese Dukly na poste brankárskej jednotky Peter Boroš. Ten zabraňoval gólom v čiernom drese s katalógovým označením Tiro 11. Záver jesennej časti sa už futbalisti Banskej Bystrice spoliehali v bráne na Tomáša Belica, ktorý pre zmenu chytáva v oranžovo-čiernom drese Condivo 12. Obidvaja gólmani mali oblečené čierne trenírky Tiro 11 a biele, resp. čierne štulpne.

bb_brankar_cierny

bb_brankar_oranzovy

Banskobystričania aj tento rok okupujú podobné priečky corgoňligovej tabuľky ako počas vlaňajšieho ročníka, v ktorom obsadili deviate miesto. Najväčším klubovým úspechom tak s vysokou pravdepodobnosťou zostane druhé miesto z ročníka 2003/04 a dva zisky Slovenského pohára (1981 a 2005), z ktorého aktuálnej edície už Dukla vypadla, keď neuspela vo štvrťfinále proti Trnave.

Alternatívne kombinácie:

Biele dresy z minulej sezóny (23. kolo, Senica – B. Bystrica).

Pod Urpínom nenastala v otázke dresov žiadna zmena oproti jarnej časti. Dizajn Condivo 10 však bol predstavený už pred dvomi rokmi a začína byť trochu zastaraný. Nie je nič zlé, keď klub používa dva roky tie isté dresy, no ak v nich Bystričania plánujú pokračovať aj na jar, začnú byť už naozaj dosť „okukaní“. Logo partnera klubu je na dresoch umiestnené celkom rozumne a vďaka podobnosti s klubovými farbami „nestraší“ tak ako napr. oranžový emblém spoločnosti Niké na dresoch bratislavského Slovana. Čo je však podľa mňa veľkým problémom súčasného bystrického oblečenia je farba náhradných modrých dresov – kompetentní na Štiavničkách si ešte nevšimli, že v červeno-modrom hráva svoje domáce zápasy FK Senica? Aby sa domáci tím prispôsoboval oblečením súperovi je možné ešte tak v dorasteneckej lige, ale nie na najvyššej republikovej úrovni. Font čísiel už Vojaci asi tak skoro nezmenia. To, že sa mi k súčasným dresom nehodí, som už spomínal aj vlani a tento rok dodám akurát, že podobný si zvolil pre svoje aktuálne dresy aj taliansky SSC Neapol – ten však svojim oblečením spomína na slávne časy Diega Maradonu, ktoré boli koncom 80. rokov, zatiaľ čo bystrické dresy majú s históriou spoločné akurát tak klubové farby…

Ako sa vám páčia dresy Banskej Bystrice 2012/13?

Tip: Vyjadrite sa k dresom Dukly v diskusii!

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok