Dresy FC Porto 2012/2013

2012/2013 Nike Portugalská liga
Autor: Myso

Posledným klubom, ktorý je súčasťou A skupiny aktuálnej edície Ligy majstrov je FC Porto. O dresoch úradujúceho portugalského majstra ste sa na tomto webe mohli dočítať aj v predchádzajúcich dvoch rokoch, článok o jeho aktuálnom oblečení prichádza na rad práve dnes.

Hlavné dresy Porta sú tradične v modro-bielej kombinácií. Oproti minulému roku však na ne pribudla aj tmavomodrá farba, ktorá je na tričkách viditeľná na okrúhlom výstrihu i zakončeniach rukávov. Novinkou sú však práve tmavomodré trenírky, ktoré dodávajú oblečeniu portugalského majstra úplne nový nádych, keďže v nedávnej minulosti boli väčšinou modré, prípadne biele.

Hlavným partnerom 26-násobného portugalského majstra aj naďalej zostávajú Portugalské telekomunikácie. Tie sa na dresoch Drakov opäť prezentujú televíznou službou MEO i svojou dcérskou spoločnosťou TMN pôsobiacou v oblasti mobilných telefónov. Ďalším partnerom je pivná značka Super Bock, ktorej emblém je opäť umiestnený vzadu nad číslami.

*

*

Náhradné dresy sú fialové, pričom sa na nich striedajú horizontálne pruhy v dvoch odtieňoch tejto farby. Dizajn dresov bol už predtým viditeľný napr. na červených dresoch Parížskeho Saint-Germain. Konce rukávov sú podobne ako najspodnejší z pruhov v čiernej farbe.

Hruď náhradných dresov zdobí bledomodré logo TMN, zatiaľ čo čierne emblémy MEO sú umiestnené na rukávoch, teda presne opačne ako je to na hlavných modro-bielych dresoch. Fialové tričká majú futbalisti portugalského majstra doplnené čiernymi trenírkami a fialovými štulpňami.

*

*

V utorňajšom víťaznom stretnutí Ligy majstrov v Záhrebe nemohlo Porto použiť ani jedny z dvojice vyššie spomenutých dresov a tak sa predstavilo v tretích. Ich dizajn je zhodný s náhradnými, no vyhotovené sú v kombinácií bielej a šedej farby, ktoré sú doplnené tradičnou kráľovskou modrou.

FC Porto patrí ako jeden zo špičkových portugalských klubov k pravidelným účastníkom Ligy majstrov. Najprestížnejšiu európsku klubovú súťaž dokázalo vyhrať dvakrát, keď v roku 1987 uspelo proti Bayernu Mníchov a v roku 2004 si poradilo s Monacom. Dragões sú aj dvojnásobným víťazom Pohára UEFA, resp. Európskej ligy UEFA (2003 a 2011).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok