Dresy SSC Neapol 2012/2013

2012/2013 Macron Séria A
Autor: Myso

Talianska Séria A dnes pokračuje ďalšími zápasmi 1. kola nového ročníka. Do bojov zasiahne aj SSC Neapol, ktorý je aktuálne posledným víťazom Talianskeho pohára. O jeho nových dresoch, ktoré boli predstavené ešte v priebehu júla, si môžete prečítať práve v tomto článku.

Hlavné belasé dresy majú biely véčkový výstrih doplnený dvojicou belasých prúžkov. Inšpiráciu pre tento vzhľad čerpali dizajnéri domácej spoločnosti Macron v 80. rokoch minulého storočia, kedy získal Neapol, v ktorého kádri figuroval aj legendárny útočník Diego Maradona, svoje jediné dva majstrovské tituly.

Na dresoch je vpravo od výstrihu, nad logom talianskeho výrobcu, umiestnený aj kruh v talianskych národných farbách, ktorý symbolizuje práve spomínaný triumf v domácom pohári. K belasým tričkám budú nosiť futbalisti SSC biele trenírky doplnené belasými pruhmi a belasé štulpne kombinované s bielou.

*

*

Náhradné dresy sú tmavomodré a ich dizajn je do veľkej miery podobný hlavným dresom. Véčkový výstrih i konce rukávov sú tento krát belasé a opäť sú doplnené dvomi bielymi prúžkami. Zaujímavým doplnkom je šesť horizontálnych belasých pruhov umiestnených na bokoch.

Partnerom Neapolčanov bude aj v budúcej sezóne dvojica spoločností Lete a MSC. V prvom prípade sa jedná o taliansku minerálnu vodu, MSC je pre zmenu známa lodná spoločnosť. Tmavomodré tričká budú mať zverenci Waltera Mazzarriho doplnené trenírkami a štulpňami v rovnakom farebnom prevedení.

*

*

Neapolčania budú mať k dispozícií aj tretie dresy, ktoré sú v ďalšej tradičnej klubovej farbe – bielej. Aj na bielych dresoch je viditeľný výrazný véčkový výstrih, či belasé zakončenia rukávov. Najväčším rozdielom je dvojica belasých vertikálnych pruhov, ktoré sú umiestnené uprostred vpredu.

Na všetkých dresoch nájdeme na zadnej strane pod výstrihom nápis SSC Napoli. Vo vnútri výstrihov sa nachádza belasá výšivka, na ktorej je okrem iného uvedený aj rok založenia klubu 1926. Boky tričiek vypĺňajú belasé visačky so skratkou klubu SSCN. Ako môžete vidieť aj na fotografii nižšie, brankári talianskeho klubu budú chytať v šedom, prípadne červenom.

*

*

Neapol obsadil v poslednom ročníku talianskej Série A piate miesto. Víťazstvo v domácom pohári zabezpečilo talianskemu klubu účasť v skupinovej fáze Európskej lige UEFA. Vlani hrali Neapolčania v skupine Ligy majstrov, z ktorej dokázali postúpiť do osemfinále, kde ale vypadli s neskorším víťazom – londýnskou Chelsea.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok