Hlavné dresy FC Everton 2012/2013

2012/2013 Nike Premier League
Autor: Myso

V predstavovaní dresov anglických klubov dnes pokračujeme Evertonom. Na tomto webe už bola v priebehu júna zmienka o náhradných čiernych dresoch, dnes si môžete prečítať o hlavných modrých.

Everton pred aktuálnou sezónu zmenil dodávateľa, keď francúzsku spoločnosť Le Coq Sportif nahradila populárnejšia značka Nike. Americký dodávateľ pripravil futbalistom Toffees dresy v klasickom dizajne, ktorý do veľkej miery pripomína dresy brazílskej reprezentácie. Výraznejším rozdielom je biely véčkový výstrih, ktorý je o niečo širší ako na dresoch Kanárikov.

Pod spomínaným véčkovým výstrihom nájdeme vpravo biele logo spoločnosti Nike a na opačnej strane klubový znak. Hruď tričiek zdobí logo hlavného partnera klubu, ktorým je spoločnosť Chang Beer zaoberajúca sa výrobou piva a alkoholických nápojov. Dresy s detskými veľkosťami sú samozrejme o toto logo ochudobnené.

K tradičným tričkám v kráľovskej modrej farbe budú nosiť futbalisti Evertonu biele trenírky s modrými pruhmi po bokoch. Alternatívou sú modré trenírky, na ktorých sú pre zmenu biele pruhy. Modré štulpne majú v prednej časti umiestnené biele logo dodávateľa.

S novými dresmi Evertonu je veľmi spokojný obranca Johny Heitinga, ktorý bol v poslednom ročníku zvolený fanúšikmi za najlepšieho hráča klubu: „Som fanúšikom oblečenia od Nike, hral som v ňom v reprezentácií, či v mojich bývalých kluboch a vo všetkých prípadoch to boli veľmi pohodlné a pekné dresy.“

Brankári Evertonu, medzi ktorými figuruje aj náš reprezentačný gólman Ján Mucha, budú vo väčšine sezóny zabraňovať gólom v zelených dresoch. Dresy sú zaujímavé originálnym vzorom, ktorý pozostáva z kruhov vo viacerých odtieňoch zelenej. Uprostred najmenšieho a zároveň najbledšieho kruhu je umiestnený klubový znak.

Everton je deväťnásobným anglickým majstrom, pričom zo svojho prvého titulu sa tešil už v roku 1891. K deviatke domácich titulov dokázali futbalisti liverpoolskeho klubu pridať aj päť triumfov v FA Cupe. Na európskej scéne je najvýraznejším zápisom zisk PVP z roku 1995. V poslednom ročníku Premier League skončili Toffees na siedmej priečke.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok