Dresy Valencie 2012/2013

2012/2013 Joma Primera Division
Autor: Myso

Nové dresy pre sezónu 2012/13 už predstavila aj španielska Valencia. Hlavné biele boli odhalené už v priebehu mája, tretie (určené na zápasy v európskych pohároch) o mesiac neskôr a náhradné modré počas júla. Vy sa máte možnosť o všetkých dočítať práve v tomto článku.

Predstavenie hlavných bielych dresov sprevádzala akcia s darovaním krvi. Prezentácie, ktorá sa konala v blízkosti štadióna Mestalla, sa zúčastnilo okrem tria hráčov Dani Parejo, Pablo Piatti a Jonas aj viacero významných osobností na čele s prezidentom klubu Fructuosom Lopézom, ktorému robil spoločnosť riaditeľ miestnej transfúznej stanice D. Roberto J. Roigh, či dokonca španielska ministerka zdravotníctva Ana Mato Adroverová.

Hlavné dresy sú v tradičných klubových farbách. Povrch bielych tričiek pokrývajú tenké čierne prúžky, ktoré sú viditeľné na prednej i zadnej strane a rovnako aj na obidvoch rukávoch. Pod štýlovým výstrihom s bielym golierikom sa vľavo nachádza vyšívaný klubový znak a vpravo logo španielskej spoločnosti Joma. Zaujímavosťou je zlatý emblém dodávateľa, ktorý je umiestnený dole na ľavom boku.

Náhradné modré dresy sa vyznačujú jednoduchším dizajnom. Po bokoch okrúhleho výstrihu možno pozorovať prúžky v belasej farbe. Rovnaký vzor nájdeme aj na zakončeniach rukávov, či modrých trenírok. Partnerom Valencie bude v budúcej sezóne čínska spoločnosť Jinko Solar, ktorá sa zaoberá výrobou solárnych panelov. Na rukávoch budú robiť zverenci Mauricia Pellegrina reklamu lodnej spoločnosti MSC.

V európskych pohárových súťažiach sa futbalisti Valencie predstavia proti bielym súperom v žlto-červených pruhovaných dresoch. Inšpiráciou pre tento vzhľad sa stala vlajka Senyera, ktorú používajú štyri španielske autonómne komunity vrátane Valencie, ktorá ju má zakomponovanú aj v klubovom znaku. Žltá a červená je doplnená modrou, ktorá je viditeľná na véčkovom výstrihu, pleciach i trenírkach.

Valencia si vďaka bronzovej priečke z poslednej sezóny zabezpečila účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. Šesťnásobný majster Španielska sa tešil z ligového titulu naposledy v sezóne 2003/04. Na domácej scéne si klub pripísal aj sedem triumfov v španielskom pohári Copa del Rey.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok