Dresy Borussie Dortmund 2012/2013

2012/2013 Bundesliga Puma
Autor: Myso

Nové dresy pre blížiacu sa sezónu 2012/13 predstavila už aj Borussia Dortmund. Úradujúci nemecký majster sa v budúcom ročníku predstaví v dresoch od domácej spoločnosti Puma, ktorá strieda taliansku Kappu.

Dresy Dortmundčanov sú v tradičnej žlto-čiernej kombinácií. Na čiernom výstrihu, ktorý svojim vzhľadom pripomína biely z aktuálnych dresov talianskej reprezentácie, môžeme nájsť dva žlté prúžky. Konce rukávov sú podobne ako emblémy výrobcu dresov v čiernej farbe.

Futbalisti osemnásobného nemeckého majstra budú nosiť k žltým tričkám tradične čierne trenírky doplnené žltými prúžkami po bokoch. Vrch trenírok zdobí žltý nápis Dortmund. Na žltých štulpniach sú umiestnené dva čierne pruhy, medzi ktorými sa nachádza logo spoločnosti Puma a skratka klubu BVB.

Alternatívou k čiernym trenírkam a žltým štulpniam je výstroj v opačnom farebnom prevedení. Žlté trenírky majú po bokoch čierne prúžky a rovnako aj nápis Dortmund umiestnený v ich vrchnej časti je čierny. Na čiernych štulpniach je tentoraz len jeden žltý pruh.

Náhradné dresy Borussie sú opäť čierne. Ich dizajn je podobný s červenými dresmi českej reprezentácie. Na žltom pruhu umiestnenom v ľavej časti nájdeme klubový znak doplnený dvojicou zlatých hviezdičiek. Vrchnú časť vypĺňa textúra s opakujúcimi sa písmenami BVB, ktoré tvoria skratku názvu klubu.

Treťou voľbou zverencov Jürgena Kloppa budú dresy v bledšom odtieni šedej doplnené čiernymi prvkami. Podobnosť dizajnu opäť možno hľadať s dresmi českej reprezentácie, ale tento krát pre zmenu s náhradnými bielymi. Partnerom Borussie zostáva aj do ďalšej sezóny chemická spoločnosť Evonik.

Borussia sa ako aktuálny nemecký majster po roku opäť predstaví aj v skupinovej fáze Ligy majstrov. Pri tejto príležitosti boli predstavené aj špeciálne dresy určené práve pre zápasy v európskych pohárových súťažiach. V tých sa Dortmundčania predstavia v pruhovaných dresoch, ktoré sú opäť v tradičnej žlto-čiernej kombinácií.

Na internete sa objavili správy, že k štyrom predstaveným hráčskym dresom by mohli pribudnúť ešte aj piate, ktoré by mali byť náhradnými v zápasoch európskych pohárov. S určitosťou už ale boli predstavené všetky dresy brankárov, ktorí budú chytať vo fialovom, tmavošedom alebo zelenom.

Borussia Dortmund potvrdila úspešnou obhajobou majstrovského titulu návrat k nemeckej špičke. Žlto-čiernym sa navyše podarilo v minulej sezóne získať aj domáci pohár DFB Pokal. Menej sa už darilo Nemcom v Lige majstrov, v ktorej obsadili v skupine F až posledné štvrté miesto.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok