Hlavné dresy Ajaxu Amsterdam 2012/2013

2012/2013 Adidas Eredivisie
Autor: Myso

Včera predstavil svoje nové hlavné dresy úradujúci holandský majster Ajax Amsterdam. Tradičná bielo-červená kombinácia dopĺňa náhradné tmavomodré oblečenie, o ktorom ste si mohli na tomto webe prečítať v závere mája.

Nové dresy Ajaxu pre sezónu 2012/13 obsahujú tri hlavné novinky. Prvou z nich sú tri zlaté hviezdičky, ktoré amsterdamskému klubu prináležia za tridsiatku holandských titulov. Tie sú vôbec po prvý krát v histórií klubu na dresoch priamo vyšité. Príslušnosť Ajaxu k mestu Amsterdam zvýrazňuje trojica krížov sv. Andreja, ktorá je aj súčasťou mestského erbu a na nových dresoch holandského klubu ju možno nájsť na zadnej strane tričiek, či vpredu hore na trenírkach.

Treťou novinkou je staré logo amsterdamského klubu, ktoré na svojich dresoch nosili futbalisti Ajaxu v rokoch 1928 – 1990. Logo je na nových dresoch umiestnené ako vodotlač, ktorá vypĺňa spodnú časť tradičného červeného pruhu. K novým dresom vzniklo aj video, na ktorom spoločnosť Adidas predstavuje všetky vyššie spomenuté detaily. K tradičným bielo-červeným tričkám budú nosiť futbalisti holandského majstra aj naďalej biele trenírky a štulpne doplnené trojicou červených prúžkov.

Aktuálny holandský majster má na svojom konte už 31 ligových titulov. K nim dokázal na domácej pôde pridať 18 víťazstiev v národnom pohári a celkovo sedemkrát sa tešil aj z víťazstva v superpohári pomenovanom po legendárnom Johanovi Cruijffovi.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok