Hlavné dresy Schalke 04 2012/2013

2012/2013 Adidas Bundesliga
Autor: Myso

Nemecký Adidas predstavil v závere apríla niekoľko dresov pre bundesligistov. Jedným z klubov, u ktorého už poznáme oblečenie pre nadchádzajúci ročník 2012/2013 je bronzový tím z nedávno skončenej sezóny nemeckej ligy Schalke 04 Gelsenkirchen.

Schalke sa aj v nasledujúcom období prestaví v tradičnej modro-bielej kombinácií. Inšpiráciou pre nové dresy boli klasické prvky zo 60. a 70. rokov, ktoré sa premietli najmä do kontrastu kráľovskej modrej farby a bieleho véčkového výstrihu či bielych zakončení rukávov. Zaujímavým prvkom sú šikmé prúžky v tmavšom odtieni modrej, ktoré pokrývajú celú prednú časť tričiek.

Menšou úpravou prešiel klubový znak, ktorého okrajový modrý kruh je širší a možno v ňom vidieť vyšitý úplný názov klubu – F. C. Gelsenkirchen-Schalke 04 e. V. Ďalší nápis sa nachádza na vnútornej strane výstrihu, kde je zobrazená veta z klubovej hymny: „Blau und weiß, wie lieb ich Dich“ – „Modrá a biela, ako ťa mám rád”.

K modrým tričkám budú nosiť zverenci trénera Huuba Stevensa biele trenírky doplnené trojicou modrých prúžkov po bokoch a jedným modrým prúžkom v spodnej časti. Modré štulpne ladia so zvyšnou časťou výstroja – vo vrchnej časti nájdeme trojicu bielych prúžkov, nižšie potom skratku klubu S04 a horizontálny biely pruh.

#!

Sedemnásobný nemecký majster sa tešil aj päťkrát zo zisku domáceho pohára. Schalke si vďaka vlaňajšiemu triumfu v Nemeckom pohári zahralo aj Európsku ligu UEFA, v ktorej vypadlo vo štvrťfinále s neskorším finalistom Athletic Bilbao.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok