Hlavné dresy Holandska pre EURO 2012

2012/2013 EURO 2012 Nike
Autor: Myso

Ako bolo spomenuté včera, americká spoločnosť Nike predstavila v pondelok nové dresy piatich reprezentačných mužstiev. V utorok dostali na tomto webe priestor nové dresy Francúzska, dnes si môžete prečítať informácie o nových dresoch Holandska.

Hlavné dresy Holandska pre roky 2012 a 2013 sú opäť v žiarivej oranžovej farbe. Tá je ale tentoraz doplnená aj tmavším odtieňom, ktorým sú vyfarbené miesta v hornej časti pod ľavým plecom a dole pri pravom boku. Táto farebná kombinácia je spomienkou na rok 1904, kedy bola prítomná na vôbec prvých holandských dresoch v histórií.

Na vnútornej strane výstrihu je vyšitý nápis „Nieuwe Meesters,“ ktorým boli označovaní renomovaní holandskí umelci 17. storočia. Nápis je poctou predstaviteľom holandskej kultúry a zároveň vyjadruje aj paralelu so súčasným reprezentačným tímom, ktorý tvorí veľmi talentovaná skupina hráčov s túžbou zapísať sa do futbalovej histórie výrazným úspechom.

Pod oranžovým okrúhlym výstrihom sa vľavo nachádza čierne logo spoločnosti Nike, oproti ktorému je umiestnený čierny znak Holandskej kráľovskej futbalovej asociácie (v holandčine Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, v skratke KNVB). Konce rukávov sú čierne a čierny prúžok nájdeme aj v spodnej časti tričiek.

Holanďania sa budú predstavovať v najbližších rokoch celí v oranžovom. Cieľom amerických dizajnérov nebolo len zladiť zvyšok výstroja s tričkami, ale zároveň dať tímu nezameniteľný vzhľad. Oranžové trenírky majú na ľavej strane vyobrazené čierne logo výrobcu dresov, vpravo potom nájdeme znak KNVB. Zadnú stranu oranžových štulpní vypĺňa nápis Nederland.

Americká spoločnosť Nike pri výrobe dresov naďalej využíva recyklovateľné materiály. Nové dresy sú až z 96% tvorené recyklovaným polyestrom, v prípade trenírok je to dokonca až 100%. Každý jeden dres bol vyrobený v priemere z trinástich použitých plastových fliaš. Vďaka vylepšenej technológií Dri-FIT sú nové dresy oproti tým predošlým ľahšie o 23 percent a pevnejšie o 20 percent.

Holandsko vyhralo kvalifikačnú E skupinu s trojbodovým náskokom pred v poradí druhým Švédskom. Zverencom trénera Berta van Marwijka sa mimoriadne darilo strelecky, keď v desiatich zápasoch nasúkali súperom až 37 gólov. Na európskom šampionáte si Holanďania zmerajú v B skupine sily s Dánskom, Nemeckom a Portugalskom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok