Hlavné dresy Grécka pre EURO 2012

2012/2013 Adidas EURO 2012
Autor: Myso

Od začiatku februára poznajú svoje nové dresy pre najbližšie obdobie aj Gréci. Nášho kvalifikačného súpera o postup na MS 2014 do Brazílie bude aj naďalej obliekať nemecká spoločnosť Adidas.

Nové grécke dresy sú v tradičnej bielej farbe. Výrazným prvkom na prednej strane tričiek je modrý kríž prebratý z gréckej národnej vlajky. Kríž je tvorený dvojicou pruhov, ktoré sú zložené z malých bodiek v rôznych odtieňoch modrej farby. Na horizontálnom pruhu sa v zvislom smere, podobne ako na vertikálnom v rovnobežnom, nachádza vždy jedenásť bodiek symbolizujúcich jedenásť hráčov na ihrisku. V mieste stretnutia pruhov je umiestnený grécky znak s nápisom Hellas vyobrazený gréckym písmom.

Dresy sú zároveň aj spomienkou na najväčší úspech gréckeho reprezentačného futbalu. Ten sa viaže k Majstrovstvám Európy 2004 v Portugalsku, ktoré Gréci dokázali prekvapujúco vyhrať, keď vo finále zdolali práve hostiteľskú krajinu gólom Charisteasa z 57. minúty. Spomienku na tento úspech možno nájsť na vnútornej strane výstrihu, kde je umiestnený nápis „UEFA EURO CHAMPIONS 2004.“ Na zadnej strane výstrihu sa nachádza grécka štátna vlajka.

Grécki reprezentanti si nové dresy oblečú prvýkrát 29. februára v priateľskom stretnutí proti Belgicku. Na európskom šampionáte v Poľsku a na Ukrajine sa v nich predstavia aj v niektorých zápasoch skupiny A. Zverencov trénera Fernanda Santosa čakajú súboje s domácim Poľskom, s našim kvalifikačným premožiteľom z Ruska a s našimi západnými susedmi z Česka.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok