Hlavné dresy Nemecka pre EURO 2012

2012/2013 Adidas EURO 2012
Autor: Myso

Na stredu si spolu s Poľskom nechala predstavenie nových hlavných dresov aj nemecká reprezentácia. “Die Nationalelf” bude aj v ďalšom období obliekať domáca spoločnosť Adidas.

Nové dresy Nemecka majú nádych retroštýlu. Naďalej zostáva zachovaná aj tradičná farebná kombinácia bielych tričiek, čiernych trenírok a bielych štulpní. Hlavnými heslami pre nový dizajn sa stali „dynamika, elegancia a hrdosť,“ ktoré reprezentujú aj tri šikmé prúžky na prednej strane tričiek v národných farbách – čiernej, červenej a zlatej.

Pod véčkovým výstrihom sa nachádza vpravo čierne logo nemeckej spoločnosti Adidas, oproti ktorému je umiestnený znak Nemeckej futbalovej federácie, ktorý je ladený do čierna. Na zadnej strane tričiek sa pod výstrihom nachádza nápis Deutscher Fussball-Bund doplnený tromi prúžkami v národných farbách.

Reakcie nemeckých fanúšikov na nové dresy sú veľmi pozitívne a v podobnom duchu sa k nim vyjadril aj reprezentačný tréner Joachim Löw: „Dnešné predstavenie nových dresov je ďalším míľnikom na našej ceste na šampionát. Dresy zahŕňajú viacero hodnôt, k národnému tímu patrí pýcha a tradície spojené s veľkými úspechmi, menami a príbehmi.“

Nemecko sa v nových dresoch predstaví už zajtra, kedy si v priateľskom stretnutí zmeria sily s organizátorskou krajinou šampionátu Ukrajinou. Odkaz na úspešnú históriu nemeckého futbalu bude viditeľný aj na náhradných dresoch, ktoré budú po dlhšom čase opäť v zelenej farbe. Predstavené by mali byť začiatkom budúceho roka.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok