Náhradné dresy Interu Miláno 2011/2012

2011/2012 Nike Séria A
Autor: Myso

Na august si nechal predstavovanie svojich náhradných dresov milánsky Inter. Tradičné biele dresy od americkej spoločnosti Nike tak doplnia klasické modro-čierne predstavené v priebehu júla.

Dizajn nových dresov je inšpirovaný dresmi zo sezóny 1964/65, ktorá patrí medzi najúspešnejšie ročníky milánskeho klubu. Inter v tom čase triumfoval v domácej súťaži, obhájil víťazstvo v Európskom pohári majstrov z predchádzajúceho roku a úspešný bol aj v obhajobe Interkontinentálneho pohára.

Najvýraznejšími prvkami nového dresu sú dva šikmé pruhy v klubových farbách Interu. Atmosféru 60. rokov dotvára aj elegantný čierny golierik zvýraznený na okrajoch tenkými modrými prúžkami. Diagonálne pruhy sa objavili na dresoch 18-násobného talianskeho majstra už v 50. rokoch, no fanúšikovia klubu si ich spájajú najmä z vyššie spomínanými úspechmi, ktoré prišli v nasledujúcom desaťročí.

Dizajnéri spoločnosti Nike zvolili pre nový náhradný dres Interu oveľa konzervatívnejší a jednoduchší dizajn, ako tomu bolo v predchádzajúcom období. Vlani zaujali náhradné dresy Interu najmä obrázkom hada „Biscione“ – symbolu mesta Miláno i samotného klubu. Tento rok sú zaujímavým prvkom biele gombíky, ktoré tak dotvárajú atmosféru dávno minulých časov, na ktoré majú nové dresy odkazovať.

V článkoch na tomto blogu sa pravidelne pristavujem aj pri zaujímavých detailoch, ktoré dizajnéri jednotlivých popredných výrobcov športového výstroja umiestňujú na nové dresy. Biele dresy Interu obsahujú na vnútornej strane výstrihu mestskú vlajku Milána, na zadnej strane dresu nájdeme práve pod výstrihom čierny nápis Inter a v spodnej časti čiernych čísiel je umiestnený klubový znak v čierno-bielom prevedení.

Partnerom Interu je aj na náhradných dresoch spoločnosť Pirelli. Vo viacerých internetových obchodoch sú ale k dispozícií náhradné dresy bez loga partnera klubu, ktoré na prsiach prerušuje dvojicu diagonálnych pruhov. Biele tričká budú mať hráči milánskeho klubu doplnené bielymi trenírkami a štulpňami, podľa potreby je možná alternatíva aj s čiernymi trenírkami a štulpňami používanými k hlavným dresom.

Fanúšikovia FC Internazionale veria, že v nových dresoch, ktoré sú inšpirované slávnymi časmi milánskeho klubu, dosiahnu ich miláčikovia podobné úspechy. Modro-čierni budú chcieť ísť ďaleko hlavne v Lige majstrov, v ktorej poslednom ročníku nestačili vo štvrťfinále na nemecké Schalke.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok