Náhradné dresy Newcastlu United 2011/2012

2011/2012 Premier League Puma
Autor: Myso

V priebehu júla skompletizoval svoju kolekciu nových dresov pre sezónu 2011/2012 anglický Newcastle United. Po hlavných pruhovaných a tretích čiernych sme sa dočkali predstavenia náhradných oranžových dresov.

Hoci by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že oranžová farba nepatrí k Newcastle United, nie je to celkom pravda. Prvý krát sa objavila na dresoch tímu East End, ktorý je predchodcom Newcastle už v roku 1885. V sedemdesiatich rokoch nosili “Straky” k náhradným žlto-zeleným dresom oranžové štulpne, no a oranžová bola aj súčasťou náhradných tmavomodrých dresov zo sezóny 1997/1998.

Náhradné dresy pre sezónu 2011/2012 majú zhodný dizajn s tretími čiernymi dresmi predstavenými začiatkom júna. Medzi dvojicou tmavomodrých šikmých pruhov sa nachádza biele logo výrobcu dresov, ktorým je nemecká spoločnosť Puma. Vľavo pod véčkovým výstrihom nájdeme klubový znak a uprostred logo partnera, ktorým je britská banka Northern Rock.

Na zadnej strane tričiek sa pod výstrihom nachádza bielou farbou vyšitý rok vzniku klubu 1892. K oranžovým tričkám budú hráči Newcastle nosiť biele trenírky doplnené na ľavej strane čiernym trojuholníkom a oranžovým logom Puma. Na opačnej strane nájdeme klubový znak. Na tmavomodrých štulpniach sú umiestnené dva oranžové prúžky, pod ktorými sa nachádza logo Puma a skratka klubu NUFC.

Spolu s hlavnými dresmi boli v priebehu mája predstavené aj brankárske v zlato-bielej kombinácií. Gólmani Newcastle si v sezóne 2011/2012 zachytajú aj v svetlozelenom. Dizajn náhradných brankárskych dresov je zhodný s tými hlavnými. Na štulpniach opäť nechýba vyšitá skratka klubu NUFC.

Šesťnásobný víťaz FA Cupu odštartuje novú sezónu 2011/2012 už budúci víkend, kedy na svojom domácom štadióne St. James’ Park privíta londýnsky Arsenal.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok