Hlavné dresy Interu Miláno 2011/2012

2011/2012 Nike Séria A
Autor: Myso

(aktualizované 25.7.2011 – opravené nepresné informácie ohľadom umiestnenia klubu v sezóne 2010/2011)

Predstavovanie nových dresov pre blížiacu sa sezónu 2011/2012 má už úspešne za sebou aj milánsky Inter. Druhý tím Série A z predchádzajúcej sezóny bude aj v ďalšom ročníku obliekať americká spoločnosť Nike.

Nové dresy FC Internazionale sú charakteristické moderným vzhľadom. Pri ich výrobe bola použitá špeciálna technológia spoločnosti Nike umožňujúca výrobu dresov z recyklovaných plastových materiálov. Technické inovácie navyše aj zlepšujú pohodlie hráčov. Nové dresy sú totiž o trinásť percent ľahšie ako predchádzajúce a špeciálna technológia nebola použitá už len v prípade tričiek, ale rovnako aj v prípade trenírok a štulpní.

 

„Čaro, štýl a tradícia.“ Práve tieto tri slová použil pri opise nových dresov Andrea Rossi, generálny manažér Nike Taliansko. „Najmä domáce pruhované tričká sú poctou elegancie a krajčírskej dokonalosti, ktorá preslávila Miláno po celom svete,“ dodáva Rossi. Podľa prezidenta Interu Massima Morattiho sa z prezentácií nových dresov stáva milá tradícia, ktorá je atraktívna najmä pre fanúšikov a každoročne štartuje novú sezónu.

Tradičné modro-čierne pruhované tričká Interu sú doplnené elegantným čiernym golierikom. Na jeho zadnej časti sa na vnútornej strane nachádza bielo-červená vlajka mesta Miláno. Na hrudi nájdeme vpravo biele logo spoločnosti Nike doplnené o zeleno-bielo-červený kruh, ktorý sa vždy objavuje na dresoch aktuálneho víťaza Talianskeho pohára. Na protiľahlej strane sa nachádza znak Interu Miláno doplnený zlatou hviezdičkou.

Dlhoročným partnerom milánskeho klubu je spoločnosť Pirelli a nič sa na tomto fakte nemení ani pre najbližšie obdobie. Zaujímavým detailom tričiek je aj biely nápis Inter, ktorý sa nachádza na zadnej strane pod čiernym golierikom. Pruhované tričká budú mať futbalisti “Nerazzurri” doplnené čiernymi trenírkami s modrými prúžkami po bokoch a čiernymi štulpňami, ktoré majú na prednej strane logo Nike a vzadu nápis Inter.

O prezentáciu nových dresov sa postarali hráči klubu Wesley Sneijder a Giampaolo Pazzini. Holandský záložník k novým dresom povedal: „Vždy keď si oblečiete dres Interu a vidíte v ňom aj množstvo fanúšikov na tribúnach, napĺňa vás to hrdosťou. Je veľmi dôležité, že nový dres skvele sadne na telo a preto som s ním veľmi spokojný. Materiál je veľmi dobrý, neviem sa už dočkať na začiatok novej sezóny.“

Taliansky útočník dodáva: „Znamená to pre mňa veľmi veľa nosiť dres, ktorí pred vami nosilo množstvo výborných hráčov, ktorí hrali za Inter. Nový dres sa mi veľmi páči, je odlišný od toho z minulej sezóny, pruhy na ňom sú tenšie. Je to ďalší skvelý výrobok spoločnosti Nike charakteristický pokročilou technológiou a čo najväčším pohodlím.“

Inter vlani obsadil v Sérií A druhú priečku a na ďalší zisk titulu si tak počká minimálne  jeden rok. Zatiaľ svoj posledný, osemnásty ligový primát vybojovali milánski futbalisti v roku 2009. Klub bol ale vlani úspešný v domácom pohári, ktorý získal už druhýkrát po sebe a celkovo má v tejto súťaži na konte už sedem prvenstiev.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok