Hlavné dresy Juventusu Turín 2011/2012

2011/2012 Nike Séria A
Autor: Myso

Keďže si veľké množstvo európskych klubov naplánovalo prezentácie svojich nových dresov na začiatok júla, na Svete dresov v tomto mesiaci nie je núdza o množstvo nových informácií a obrázkov. Dnes si môžete prečítať niečo o nových hlavných dresoch Juventusu Turín.

“Starú dámu” bude už deviaty rok v poradí obliekať americká spoločnosť Nike, ktorá privítala iniciatívu turínskeho klubu predstaviť nové dresy v útrobách nového štadióna. Aj nové dresy by mali odštartovať novú éru 27-násobného talianskeho šampióna, ktorý tak olympijský štadión v Turíne vymení za modernú 41-tisícovú arénu, ktorá nesie dočasný názov Juventus Arena a vyrástla na mieste bývalého stánku Juventusu Delle Alpi.

„Tento rok sme pre prezentáciu nových dresov od spoločnosti Nike zvolili netradičné miesto. Náš nový štadión. Sme veľmi potešení, že zástupcovia americkej spoločnosti tento nápad privítali s nadšením. S rovnakým nadšením dnes zahajujeme sezónu 2011/2012 a to práve tu v srdci novej arény. Dnes sme sprístupnili šatne prvého tímu aj vám novinárom, no už čoskoro budú patriť len a len zverencom Antonia Conteho,“ povedal na úvod prezentácie prezident Juventusu Andrea Agnelli.

Nové dresy Juventusu majú futuristický dizajn, ktorý by mal byť znakom začiatku novej éry. Klasický vzhľad založený na striedaní bielych a čiernych pruhov je na ich rozhraní rozšírený o malé podlhovasté šikmé trojuholníky, ktoré majú z diaľky vyvolávať trojrozmerný dojem. Dizajnéri americkej spoločnosti Nike si opäť neodpustili ani jeden milý detail, keď je na mieste znaku z vnútornej strany vyšitý nápis „Forza Juve.“

Nové pruhované tričká Juventusu majú biely výstrih pod ktorým sa nachádza žlté logo spoločnosti Nike a klubový znak doplnený o dve žlté hviezdičky symbolizujúce víťazstvá v Lige majstrov (1985, 1996). Partnerom “zebier” je na hlavných dresoch stávková spoločnosť Betclic. Tričká majú na zadnej strane vo vrchnej časti umiestnený žltý nápis Juventus, podobne je to aj na bielych trenírkach. Biele štulpne sú doplnené dvojicou čiernych pruhov, medzi ktorými sa vpredu nachádza čierne logo výrobcu a vzadu písmeno J.

Juventus vlani obsadil v domácej Sérii A až siedmu priečku a všetci v Turíne veria, že nové dresy i štadión by mali opäť prinavrátiť niekdajšie úspechy. Spolu s hlavnými pruhovanými dresmi boli predstavené aj náhradné ružové a čierne brankárske, o nich sa budete mať možnosť dočítať na Svete dresov niekedy v budúcnosti.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok