Dresy Werderu Brémy 2011/2012

2011/2012 Bundesliga Nike
Autor: Myso

Nemecký klub Werder Brémy je štvornásobným majstrom nemeckej Bundesligy, no v minulej sezóne obsadil až 13. priečku. K lepšiemu umiestneniu by mužstvu, v ktorom pôsobí aj viacero nemeckých reprezentantov, mali napomôcť aj nové dresy od americkej spoločnosti Nike.

Domáce dresy sú v tradičnej zelenej farbe doplnené o tmavozelené a žlté prúžky v tvare písmena V, ktoré pokrývajú celú prednú časť tričiek. Pod zeleným okrúhlym výstrihom sa nachádza biele logo spoločnosti Nike a klubový znak doplnený o žltú hviezdičku. Partnerom klubu bude aj v nasledujúcej sezóne nemecká banka Targobank. K zeleným tričkám budú nosiť futbalisti Werderu biele trenírky a zelené štulpne.

Brémy už dlhšiu dobu používajú ako jednu zo svojich náhradných farieb oranžovú a inak tomu nebude ani v blížiacej sa sezóne 2011/2012. Oranžové tričká sú kombinované s tmavozelenou a je na nich použitý podobný vzor ako v prípade zelených, s rozdielom, že hrúbka véčkových prúžkov sa smerom od výstrihu nižšie postupne zväčšuje. Oranžové tričká budú doplnené trenírkami a štulpňami v tmavozelenej farbe.

Futbalisti Werderu sa v niektorých zápasoch predstavia aj v tretích dresoch. Tými sa stali náhradné biele dresy z predchádzajúcej sezóny 2010/2011, o ktorých bola zmienka na Svete dresov vlani v júli. Výrazným prvkom bielych tričiek je oranžový pruh v tvare blesku. Zaujímavosťou je aj logo sponzora Targobank, ktoré je na rozdiel od ostatných dresov vo viacerých farbách.

Nové dresy brémskeho klubu sú doplnené o zaujímavé detaily. Z vnútornej strany tričiek je na mieste znaku vyšité heslo „Lebenslang Grün-Weiss,“ ktoré súvisí s prezývkou mužstva, ktoré v Nemecku nazývajú „Die Grün-Weißen” (zeleno-bieli). Pekným doplnkom je aj malý klubový znak, ktorý sa nachádza na zadnej strane tričiek pod výstrihom. Na zadnej strane štulpní je vyšitý nápis Werder.

Werder Brémy okrem spomínaných štyroch titulov skončil v Bundeslige sedemkrát na druhom mieste. Šesťnásobný víťaz nemeckého pohára sa na európskej scéne naposledy zaskvel v roku 2009, kedy sa dokázal prebojovať do finále Európskej ligy UEFA, kde už ale nestačil na ukrajinský Šachťor Donetsk.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok