Náhradné dresy Arsenalu 2011/2012

2011/2012 Nike Premier League
Autor: Myso

Na záver júna si nechal prezentáciu svojich náhradných dresov aj londýnsky Arsenal. „Gunners“ budú po niekoľkých rokoch opäť hrávať v kombinácií tmavomodrej a tyrkysovej.

Výrobcom dresov je americká spoločnosť Nike. Tričká sú diagonálne rozdelené na dve časti vo vyššie spomínanej farebnej kombinácií. Farebnou inšpiráciou sa stali dresy z 90. rokov, inšpiráciu pre dizajn čerpali americkí dizajnéri z továrne vo Woolwichi, kde bol klub v roku 1886 založený. Na továrni boli umiestnené slnečné hodiny a diagonála na nových dresoch Arsenalu má znázorňovať tieň, ktorý vrhali.

Na tričkách sa pod okrúhlym výstrihom nachádza vpravo logo výrobcu dresov a na opačnej strane špeciálny klubový znak k 125. výročiu založenia klubu obohatený o prvky z histórie. O symbolike dubových a vavrínových listov sa môžete viac dočítať v článku o hlavných dresoch Arsenalu pre sezónu 2011/2012, ktoré boli predstavené začiatkom mája.

Náhradné dresy Arsenalu zo sezóny 1995/96.
Náhradné dresy Arsenalu zo sezóny 1995/96.

Uprostred tričiek je viditeľný biely nápis leteckej spoločnosti Fly Emirates, ktorá je partnerom londýnskeho klubu. Na zadnej strane tričiek sa pod výstrihom nachádza biely nápis Arsenal. Zaujímavo sú riešené rukávy, z ktorých je ľavý tyrkysový doplnený o tmavomodrý tenký prúžok, zatiaľ čo na pravom sú farby navzájom vymenené.

Kombinované tmavomodro-tyrkysové tričká budú doplnené tmavomodrými trenírkami, na ktorých bokoch sú umiestnené tenké tyrkysové prúžky. V pravej časti trenírok sa nachádza tradičný biely znak klubu, ktorý na tomto mieste nie je doplnený špeciálnymi prvkami, aké sú viditeľné na tričkách. Tmavomodré štulpne majú v prednej časti umiestnené logo výrobcu dresov a na opačnej strane rok vzniku klubu.

Brankári Arsenalu budú okrem fialových dresoch chytávať aj v zelených, ktoré sú doplnené žltými prvkami.

Náhradné dresy Arsenalu boli v minulosti najmä v žlto-modrej kombinácií. V predchádzajúcej sezóne sa futbalisti 14-násobného anglického majstra predstavovali v niektorých stretnutiach v žlto-bordovej kombinácií. Dresy budú v predaji od 28. júla

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok