Dresy Arsenalu 2011/2012

2011/2012 Nike Premier League
Autor: Myso

Londýnsky Arsenal dnes oficiálne predstavil svoje nové dresy pri príležitosti 125. výročia založenia klubu. Zverenci trénera Arséna Wengera sa v nich predstavia v budúcej sezóne 2011/2012.

Klasický dizajn dresu je inšpirovaný 70. rokmi. Červené tričká majú biele rukávy doplnené tenkými červenými pruhmi. Najvýraznejšou zmenou prešiel znak klubu, ktorý súvisí s jeho históriou. Vľavo od tradičného kanóna sa nachádza 15 vavrínových listov symbolizujúcich 15 zakladateľov, ktorí Arsenal založili v roku 1886 vo Woolwichi pod názvom Royal Arsenal. 15 dubových listov na opačnej strane súvisí s názvom miestnej krčmy Royal Oak. Pod listami sa nachádzajú stuhy, na ktorých sú uvedené roky 1986 a 2011 spolu s klubovým heslom „Forward.“

Logo výrobcu dresov nájdeme vpravo pod okrúhlym výstrihom. Partnerom klubu bude aj v budúcej sezóne letecká spoločnosť Fly Emirates. V zadnej časti dresov je bielou farbou vyšitý nápis Arsenal. Červené tričká budú mať hráči „Gunners“ doplnené bielymi trenírkami s červenými pruhmi a červenými štulpňami. V ich prednej časti sa nachádza biele logo spoločnosti Nike, na zadnej nájdeme rok založenia klubu 1886.

 

Spolu s hráčskymi dresmi boli predstavené aj brankárske. Brankári Arsenalu budú zabraňovať gólom vo fialových dresoch. Tričká sú kombinované s oranžovou, ktorú nájdeme po bokoch ako aj na vnútornej časti rukávov. Podobne ako na hráčskych dresoch, aj na brankárskych nájdeme logo spoločnosti Nike, logo partnera klubu Fly Emirates a znak doplnený vavrínovými a dubovými listami.

Arsenal je 13-násobným víťazom Premier League, keď svoj posledný titul získal v roku 2004. V prebiehajúcej sezóne najvyššej anglickej súťaže je v súčasnosti na treťom mieste, šesť bodov za vedúcim Manchestrom United. Z ďalších klubových úspechov stoja za zmienku víťazstvá v FA Cupe (10x), Ligovom pohári (2x) a FA Community Shields (12x). Futbalisti Arsenalu boli aj finalistami Ligy majstrov (2006) a Pohára UEFA (2000), v roku 1994 získali Pohár víťazov pohárov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok