Dresy Severného Írska 2010-2012

2010/2011 2011/2012 Reprezentácie Umbro
Autor: Myso

Včera sa na tomto blogu objavil článok o náhradných dresoch Írska. Dnes prichádza na rad Severné Írsko, ktoré práve dnes predstavilo svoje nové náhradné dresy pre roky 2011/2012. V článku ponúkame pohľad aj na hlavné dresy „Green and White Army,“ ktoré boli predstavené ešte v júni 2010.

Hlavné dresy sú v tradičnej zeleno-bielej kombinácií. Na dresoch sú viditeľné pruhy v dvoch odtieňoch zelenej. Pod bielym okrúhlym výstrihom sa nachádza vpravo biele logo spoločnosti Umbro a na opačnej strane znak Írskej futbalovej asociácie (IFA). Zelené tričká dopĺňajú biele trenírky a zelené štulpne.

Dnes predstavené náhradné dresy majú rovnaký dizajn ako dresy Kanady, o ktorých bola zmienka na tomto blogu v závere januára. Najvýraznejším prvkom sú „véčkové“ pruhy v zelenej a tmavomodrej farbe umiestnené pod bielym výstrihom. Na pruhoch je viditeľné zlaté logo spoločnosti Umbro a na opačnej strane znak IFA. K bielym tričkám budú severoírski futbalisti nosiť zelené trenírky a biele štulpne.

Reprezentácia Severného Írska je trojnásobným účastníkom majstrovstiev sveta. V roku 1958 sa dokonca prebojovala do štvrťfinále, zvyšné účasti zaznamenala v rokoch 1982 a 1986. Ešte nikdy však nehrala na záverečnom turnaji majstrovstiev Európy a pravdepodobne sa to nezmení ani na šampionáte v roku 2012. Severné Írsko totiž v doterajších piatich zápasoch kvalifikačnej C skupiny nazbieralo len 6 bodov a patrí mu až piata priečka.

Naša reprezentácia má na Severné Írsko príjemné spomienky, keďže sme vo vzájomných zápasoch získali v predchádzajúcej kvalifikácií 6 bodov a aj vďaka týmto dvom víťazstvám sa kvalifikovali na záverečný turnaj MS 2010 do Afriky.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok