Dresy Bayernu Mníchov 2011/2012

2011/2012 Adidas Bundesliga
Autor: Myso

Bavorský veľkoklub Bayern Mníchov dnes oficiálne predstavil nové hlavné dresy pre budúcu sezónu 2011/2012. Prezentácia sa konala v útrobách mníchovskej Allianz Arény.

Dresy boli predstavené za účasti hviezd klubu Arjena Robena, Philipa Lahma a Bastiana Schweinsteigera. Oproti dresom z minulej sezóny už na nových nenájdeme pruhy ani bielu farbu. Bayern zvolil pre najbližšie obdobie kombináciu červenej a zlatej. Červená odjakživa patrila k mníchovskému klubu a zlatá sa spája s víťazstvom. Bavori by sa práve v najbližšom období radi vrátili k úspechom z predchádzajúcich sezón, pretože súčasné tretie miesto v Bundeslige a vypadnutie v osemfinále Ligy majstrov sú pre 22-násobného nemeckého majstra primálo.

Dizajn dresov je zhodný s nedávno predstavenými náhradnými dresmi Liverpoolu. Červený véčkový výstrih je doplnený tenkým zlatým prúžkom. Vnútri výstrihu sa nachádza zlatými písmenami vyšitý nápis „Mia san mia,“ ktorý je klubovým mottom a v preklade znamená „Sme kto sme.“ Pod výstrihom nájdeme logo výrobcu dresov v zlatej farbe a znak Bayernu Mníchov doplnený o štyri hviezdičky za víťazstvá v Lige majstrov (1974, 1975, 1976, 2001). Partnerom klubu je aj pre ďalšie obdobie nemecký telekomunikačný operátor Deutsche Telekom. Zaujímavým detailom dresu sú tenké vertikálne „cik-cakovité“ prúžky, ktoré pokrývajú celú jeho prednú časť. Na zadnej je na výstrihu viditeľný zlatý prúžok s nápisom „Rekordmeister,“ ktorý symbolizuje, že práve Bayern dokázal zo všetkých nemeckých klubov vyhrať najviac domácich titulov. Červené tričká sú doplnené červenými trenírkami a štulpňami so zlatými pruhmi.

K novému dresu sa na oficiálnej stránke Bayernu vyjadrili hráči a predstavitelia klubu. Prezident Uli Hoeness je z nového dresu nadšený: „Nový dres je super. Myslím si, že je skvelým mixom červenej farby charakteristickej pre Bayern Mníchov a zlatej, ktorá znamená úspech. Musíme teraz urobiť všetko preto, aby sme boli v nových dresoch úspešní.“ Kapitán Philip Lahm dodáva: „Dres je veľmi, veľmi elegantný a dokonale sa hodí pre Bayern.“ Nové dresy sa začnú oficiálne predávať od 13. mája. Zápasový krst zažijú deň predtým, kedy sa Bayern stretne v Bundeslige s VfB Stuttgart.

Vedenie Bayernu Mníchov dnes okrem nových dresov oznámilo aj predĺženie kontraktu s nemeckou spoločnosťou Adidas. Domáci výrobca dresov bude bavorský klub obliekať minimálne do roku 2020.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok