Tretie dresy Peru 2011/2012

2011/2012 Reprezentácie Umbro
Autor: Myso

Britská spoločnosť Umbro predstavila tretie dresy reprezentácie Peru pre roky 2011 a 2012. Dizajn dresov je založený na dresoch z roku 1970, v ktorých Peru zdolalo na MS v Mexiku Bulharsko v pomere 3:2.

Prezentácia sa konala za účasti legendy peruánskeho futbalu Hectora Chumpitaza, ktorý v spomínanom stretnutí prispel k víťazstvu svojej krajiny jedným gólom. Ako je vidno aj na obrázku vyššie, na dresoch je zachovaných niekoľko prvkov vrátane bieleho okrúhleho výstrihu, bielych koncov rukávov ako aj znaku Peruánskej futbalovej federácie.

Dizajn dresov sa podobá súčasným náhradným dresom anglickej reprezentácie, je ale doplnený o niekoľko zaujímavých detailov. V spodnej časti dresu sa nachádza na pravej strane národná rastlina krajiny, ktorou je kvet Cantuta. Na opačnej strane potom nechýba nápis „Tailored by Umbro,“ odkazujúci na výrobcu dresov.

Pozrite si aj video zo spomínaného stretnutia:

Peru dokázalo práve vďaka víťazstvu 3:2 nad Bulharskom postúpiť zo základnej skupiny, no následne už vo štvrťfinále nestačilo na neskoršieho víťaza Brazíliu (2:4). O dresoch Peru pre turnaj Copa América 2011 si môžete prečítať v tomto článku.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok