Priaznivci Wolfsburgu vyberajú dres pre sezónu 2012/2013

Zaujímavosti
Autor: Myso

Fanúšikovia nemeckého VfL Wolfsburg mali od decembra možnosť navrhnúť dresy, ktoré budú hráči ich tímu obliekať v sezóne 2012/2013. Táto možnosť zaujala priaznivcov klubu natoľko, že do súťaže prišlo neuveriteľných 1 300 návrhov! Odborná komisia napokon vybrala do finále osem z nich. Víťazný vyberú fanúšikovia „vlkov“ v hlasovaní, ktoré bude prebiehať do 20. marca. Návrh s najväčším počtom hlasov sa potom stane inšpiráciou pre spoločnosť Adidas, ktorá na jeho základe vytvorí domáci dres Wolfsburgu pre sezónu 2012/2013.

*

Z obrovského záujmu fanúšikov bolo prekvapené aj samotné vedenie klubu. Generálny manažér Dieter Hoeness povedal: „Základnou myšlienkou bolo dať našim fanúšikom možnosť vyjadriť sa. Naši priaznivci sa ale ukázali ako veľmi tvoriví a tak táto akcia nabrala úplne iné rozmery. Môžem povedať, že si viem predstaviť hrať Wolfsburg v každom jednom z ôsmich dresov, ktoré sa dostali do finálového kola.“ Nadšenie neskrýval ani prezident klubu Michael Schrader: „Návrhy sú nielen kvalitné, ale je vidno, že sa ľudia pri ich tvorbe bavili.“

*
*

Na stránke Wolfsburgu sa objavili aj vyjadrenia fanúšikov. 26-ročný Thomas sa dozvedel o súťaži v rádiu a okamžite sa do nej aj zapojil. Podľa jeho slov je skvelé, že sa fanúšikovia môžu podieľať na tom, v čom bude ich obľúbené mužstvo hrať. 25-ročný Daniel prediskutoval nápady najskôr so svojimi priateľmi: „Predebatovali sme svoje nápady a vybrali z nich tie najlepšie. Je to snom každého fanúšika, že jeho mužstvo bude hrať v dresoch, ktoré on navrhol.“ Akcia zaujala aj samotných hráčov Wolfsburgu. Sascha Riether, spoluhráč nášho Petra Pekaríka z obrany, sa vyjadril, že z toľkých návrhov môže Adidas čerpať inšpiráciu pre dresy aj najbližších 20 rokov.

*
*

Ako už bolo spomenuté vyššie, akcia pod názvom „Mein Trikot ist dein Trikot – môj dres je váš dres“ vyvrcholí 20. marca. Futbalisti Wolfsburgu môžu hlasovanie o nových dresoch brať aj ako príjemné rozptýlenie. VfL má totiž tento rok starosti so záchranou, keď víťazovi Bundesligy zo sezóny 2008/09 patrí po 23 kolách až 15. priečka s len štvorbodovým náskokom pred predposledným Štutgartom a posledným Mönchengladbachom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok