Dresy Kostariky 2011/2012

2011/2012 Copa América 2011 Lotto
Autor: Myso

(aktualizované 12.6.2011 – Kostarika na Copa América 2011)

Reprezentácia Kostariky bola súperom Slovenska v jednom z prípravných stretnutí pred vlaňajšími majstrovstvami sveta v Afrike. Futbalistov tejto stredoamerickej krajiny oblieka talianska spoločnosť Lotto, ktorá v priebehu januára a februára predstavila nové dresy pre roky 2011 a 2012.

Januárová prezentácia sa uskutočnila v hoteli Herradura v hlavnom meste krajiny San Jose. Nové dresy predstavil prezident Kostarickej futbalovej federácie Eduardo Li spoločne s trénerom národného tímu Ricardom La Volpem. Dresy sú v národných farbách. Červené tričká majú okrúhly biely výstrih, pod ktorým sa nachádza nápis Lotto. Po bokoch sú umiestnené pruhy, ktoré sú vo vrchnej časti dresu biele a v spodnej modré. Na rukávoch nechýba logo spoločnosti Lotto. Červené tričká futbalisti Kostariky kombinujú s modrými trenírkami a modrými štulpňami doplnenými červenými pruhmi. Náhradné biele dresy majú rovnaký dizajn ako červené. Pod okrúhlym červeným výstrihom opäť nájdeme nápis Lotto. Pruhy po bokoch sú tentoraz červené, v spodnej časti sa ich farba opäť mení na modrú. K bielym tričkám majú kostarickí reprezentanti oblečené väčšinou biele trenírky a biele štulpne doplnené červenými prvkami.

Presne predvčerom boli predstavené aj ďalšie dresy reprezentačného tímu Kostariky. Jedná sa o špeciálnu edíciu dresov, ktoré budú mať futbalisti označovaní v strednej Amerike ako „La Sele“ oblečené 29. marca 2011 v priateľskom stretnutí proti Argentíne pri príležitosti otvorenia nového štadióna v San Jose. Dresy sa výrazne odlišujú od tých, ktoré futbalisti Kostariky nosili v nedávnom období. Inšpiráciou pre čierno-biely pruhovaný dizajn sa stali náhradné dresy tímu z MS 1990, na ktorých Kostarika vypadla v osemfinále po prehre s Československom v pomere 1:4. Na dresoch je okrem znaku Kostarickej futbalovej federácie a nápisu Lotto aj vlajka Kostariky, ktorú možno nájsť práve na dresoch z roku 1990. Pre zaujímavosť, rovnaký dizajn dresov aký je použitý na špeciálnej edícii dresov Kostariky už mali aj dresy Udinese v sezóne 2009/2010. Taliansky klub mal ale okrem bielej a čiernej farby na dresoch aj zlatú.

Dresy Kostariky na MS 1990.

Kostarika je trojnásobným účastníkom záverečného turnaja majstrovstiev sveta. Najviac sa jej darilo práve v Taliansku 1990, kedy dokázala po výhrach nad Škótskom a Švédskom postúpiť zo skupiny. Ostatné dve účasti zaznamenal tím na MS 2002 a 2006. Väčšie úspechy dosiahli futbalisti Kostariky na majstrovstvách zóny CONCACAF. Tie dokázali trikrát vyhrať (1963, 1969, 1989), raz skončili na druhom mieste a štyrikrát tretí.

Kostarika na Copa América namiesto Japonska
Reprezentácia Japonska si napokon nezahrá v A-Skupine juhoamerických majstrovstiev Copa América. Prírodnou katastrofou sužovanú krajinu nahradí Kostarika, ktorá sa na turnaji predstaví v dresoch značky Lotto. Kostaričania si zahrajú najprv s Kolumbiou, v druhom zápase narazia na Bolíviu a na záver skupiny si zmerajú sily s domácou Argentínou.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok