Dresy Francúzska 2011/2012

2011/2012 Nike Reprezentácie
Autor: Myso

(aktualizované 20.1.2011 – foto brankárskych dresov)

Spolu s brazílskym dresom sa na austrálskej stránke spoločnosti Nike objavili aj dlhoočakávané dresy francúzskej reprezentácie. Ako je známe, Francúzsko bude po štyridsiatich rokoch poprvýkrát obliekať iná spoločnosť ako nemecký Adidas. Dresy od americkej spoločnosti Nike sú v tradičnej modrej farbe doplnené gombíkom a tmavomodrým golierikom. Na hrudi sa nachádza biele logo spoločnosti Nike a na opačnej strane znak Francúzskej futbalovej federácie.

Francúzsko by malo v nových dresoch hrávať počas kvalifikačných bojov o EURO 2012. „Les Blues” zatiaľ vedú svoju kvalifikačnú D skupinu s jednobodovým náskokom pred Bieloruskom.

Aktualizácia 17.1.2011 – dnes boli francúzske nové dresy predstavené oficiálne. Na fotografiách z prezentácie sú viditeľné aj trenírky a štulpne, ktoré budú futbalisti „Les Blues” nosiť k novým dresom. Podobne ako pri tričkách, aj pri trenírkach bol zvolený jednoduchý dizajn s tenkými prúžkami po obidvoch bokoch. Štulpne francúzskych reprezentantov sú tradične červené s modrým vrchom a bielym logom spoločnosti Nike. Dresy bude možné od zajtra, t.j. od 18. januára 2011 kúpiť v oficiálnom internetovom obchode Francúzskej futbalovej federácie.

Pozrite si aj video k novým francúzskym dresom.

Aktualizácia 18.1.2011 – Na včerajšej oficiálnej prezentácií nových francúzskych dresov sa zúčastnili tréner národného mužstva Laurent Blanc spolu s hráčmi Aboum Diabym, Alouom Diarrom, Florentom Maloudom a Yannom M’Vilom. Spoločnosť Nike zastupoval prezident Mark Parker, ktorý na margo plánovanej osemročnej spolupráce povedal: „Francúzsko je jedným z najúspešnejších a najznámejších tímov na svete a tešíme sa na poskytovanie inovatívnych produktov, ktoré francúzskej reprezentácií pomôžu dosiahnuť úspech na ihrisku. Spolupráca s Francúzskom je významný moment pre Nike Football a sme hrdí, že môžeme byť oficiálnym partnerom Francúzskej futbalovej federácie a súčasťou francúzskeho futbalu.”


Nový francúzsky dres má podľa Nike spájať eleganciu, tradičný francúzsky štýl a inováciu s cieľom pomôcť dosahovať futbalistom maximálny športový výkon. Dres bol vyvinutý s ohľadom na životné prostredie, keď je až z 96% tvorený recyklovaným polyesterom. Tréner národného tímu Laurent Blanc si nové dresy pochvaľuje: „Dresy predstavujú duch francúzskej elegancie, vďaka ktorej sme známi na celom svete. Tmavomodrý golierik a červené doplnky skutočne vylepšili naše dresy a hodia sa k filozofii, ktorú zastávam pri budovaní národného mužstva. Mojimi heslami sú kreativita, pokora a ambície a tieto dresy to presne spĺňajú.”

Nike v posledných rokoch obohacuje svoje dresy o rôzne detaily. Populárnymi sa stali v poslednej dobe najmä rôzne nápisy, ktoré sú vyšité z vnútornej strany tričiek. V prípade francúzskej reprezentácie je z opačnej strany znaku FFF vyšitý nápis „Nos Differences Nous Unissent” – „Naše rozdiely nás spájajú.” Nike podporuje šport po celom svete a má skúsenosti s jeho pozitívnym vplyvom na odbúravanie predsudkov a pomoci ľuďom naplno využiť ich potenciál. Nové dresy Francúzska budú mať premiéru 9. februára 2011 v priateľskom stretnutí proti Brazílií, čo bude pripomínať aj dátum s vlajkami obidvoch krajín nad znakom Francúzskej futbalovej federácie.

Aktualizácia 20.1.2011 – Brankári francúzskej reprezentácie budú chytať v čiernych dresoch so šedými pruhmi.

 

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok