Dresy Poľska 2010-2012

2010/2011 2011/2012 Nike Reprezentácie
Autor: Myso

Poľsko je spolu s Ukrajinou organizátorom Majstrovstiev Európy v roku 2012 a tak o účasť na tomto šampionáte nemusí bojovať v kvalifikácií. Asociačné termíny tak poľská reprezentácia využíva na priateľské medzištátne stretnutia. Jedným takým bol aj sobotňajší duel s mužstvom USA, v ktorom Poľsko remizovalo na štadióne v Chesteri 2:2. Poľskí futbalisti sa v tomto stretnutí predstavili v nových červených dresoch od spoločnosti Nike. Okrem nich už odohralo Poľsko niekoľko zápasov aj v bielych a modrých dresoch, ktoré boli predstavené na jar tohto roka. O všetkých sa máte možnosť dočítať práve v tomto článku. Hlavné dresy sú v národných farbách – bielej a červenej doplnené o zlatú. Na bielych tričkách sa v prednej časti nachádza červené logo spoločnosti Nike a na opačnej strane štátny znak Poľska. Vrchná časť rukávov je červená, v tej spodnej sa nachádzajú horizontálne zaoblené zlaté prúžky. Biele tričká sú v prípade poľského národného tímu kombinované väčšinou s červenými trenírkami. Tie majú po bokoch zlaté prúžky, v prednej časti je možné nájsť biele logo Nike a opäť štátny znak krajiny. Biele štulpne majú vo vrchnej časti červený pruh, pod ktorým sa nachádza červené logo Nike.

Náhradné dresy sú pre Poľsko v trochu netradičnej tmavomodrej farbe. V modrom sa už ale Poľsko prestavilo aj v minulosti a to v stretnutiach proti iným medzinárodným celkom, ktoré hrávajú v bielo-červenej kombinácií. V prednej časti tričiek sa nachádza zlaté logo spoločnosti Nike a štátny znak. Rukávy sú rovnaké ako v prípade bielych dresov, kde vrchná časť je červená a spodná, doplnená o zlaté prúžky, biela. Tmavomodré trenírky majú po bokoch zlaté prúžky, tmavomodré štulpne sú doplenené tenkým bielym a červeným prúžkom.

V už spomínanom priateľskom stretnutí v Spojených štátoch amerických hrali poľskí reprezentanit v červených dresoch. Tričká majú dizajn zhodný s brazílskymi dresmi. Pod bielym okrúhlym výstrihom sa nachádza biele logo spoločnosti Nike a poľský štátny znak. Pozdĺž rukávov sa tiahnú tenké biele prúžky. Na červených trenírkach sú bočné prúžky zlaté, podobne ako pri hlavných dresoch. Červené štulpne sú kombinované s bielou, v ich prednej časti sa nachádza logo výrobcu dresov.

Najväčšie úspechy poľského futbalu sa spájajú s rokmi 1974 a 1982, kedy „Biało-czerwoni” skončili na záverečnom turnaji MS dvakrát na treťom mieste. Okrem týchto dvoch úspešných vystúpení hralo Poľsko na MS v rokoch 1938, 1978, 1986, 2002 a 2006. Na európskych šampionátoch je už účasť Poľska oveľa nižšia. Domáci šampionát v roku 2012 bude pre nášho severného suseda len druhým záverečným turnajom ME. Prvý krát hralo poľsko na EURO 2008, v Švajčiarsku a Rakúsku ale poľská reprezentácia nevyhrala ani jedno z troch stretnutí a s turnajom sa rozlúčila už po bojoch v základných skupinách. Poľský futbal bol úspešný aj na olympijských hrách, kde v roku 1972 v Nemecku poľskí futbalisti vybojovali zlato, a v rokoch 1976 a 1992 si pripísali na svoje konto dve strieborné medaily.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok